bg header aangepast

Een lekker kliederklusje vandaag: kijk es in je badkamer naar alle flessen shampoo en douchegel. Zijn er flessen waar nog maar een ieniemienie beetje in zit? Giet die restjes bij eenzelfde vollere fles en gooi de lege fles weg zodat je weer meer ruimte krijgt. Heb je heel veel kleine restjes en geen (bijna) volle flessen meer van hetzelfde? Dan giet je al die shampoo en douchegel lekker bij elkaar in één grote fles. Prima te gebruiken om de tegels of het bad een keer mee schoon te maken terwijl je zelf onder de douche staat bijvoorbeeld. Spoel de leeggegoten flessen nog een keer na met een beetje water en giet dat er ook bij, dan heb je niets verspild.

Heb je geen restjes toiletspullen, kijk dan naar je reguliere huishoud-schoonmaakmiddelen. Let op: hier mag je alleen precies dezelfde dingen bij elkaar gieten. Allesreiniger bij allesreiniger bijvoorbeeld, en liefst van hetzelfde merk/type. Bij twijfel: niet mengen. Als je dit niet goed doet, kunnen er gevaarlijke en erg ongezonde dampen ontstaan.

Cadeautjes inpakken is leuk werk. Alleen die verfrommelde stukjes die dan overblijven, die gescheurde stukken papier….wat doe je er mee? Nou, vandaag gooi je díe in elk geval gewoon bij het oud papier. Koop vanaf nu niet meer zoveel verschillende rollen en houd ze met een elastiekje, in een koker, een hoge prullenmand of in een kledingzak in de kast netjes bij elkaar. Stop er meteen een schaartje en een rol plakband bij, en eventueel versierlintjes, en je hoeft nooit meer te zoeken. (PS: een rol neutraal bruin inpakpapier kun je voor bijna álle gelegenheden gebruiken: met een bloemetje, een plaatje, een sticker, een lintje of een lolly pas je het pakje aan bij de (leeftijd van de) ontvanger. En het is nog steviger papier ook dan het meeste inpakpapier (én voordeliger).

Het Kompas

yourganize kompasHet Administratie-Kompas is een handzaam boekje, waarin je alle essentiële informatie over je huis, huishouden en huisgenoten bundelt.Alle gegevens zijn in een ogenblik te vinden. Handig voor jezelf, maar onmisbaar in geval van nood, als een ander zijn weg moet vinden in jouw administratie.

Meer info? Klik hier

 

D'ruitdaging

druitdaging
D'ruitdaging is een ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. In de maand oktober krijg je dagelijks een kleine of grotere opdracht om je te helpen afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en de deelname is gratis. Meer lezen?

 

Yourganize Yournaal

tip

Het Yourganize Yournaal is vanaf 2006 een bron geweest van handige tips, top-tien lijstjes, achtergrondinformatie over organizing en de nieuwste diensten van Yourganize. Per 1 mei kun je je niet meer apart abonneren. Toch op de hoogte blijven? Klik dan op de RSS-feed (oranje icoontje rechtsboven op de homepage) of like de Facebook pagina van Yourganize. Lees hier de artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn.