bg header aangepast
Beste D'ruitgedaagden,
 
Als bedenker van deze opruimactie sta ik, net als heel veel onder jullie, te trappelen om te beginnen. Ik heb al van alles gedaan qua opdrachten, omdat ik natuurlijk elke dag een opdracht mag versturen. Bijna alle berichten en opdrachten staan al ingepland voor Facebook en op mijn D'ruitdaging-blog op de website. En naast D'ruitdaging heb ik mijn gewone klanten nog om mee te werken en een paar trainingsdagen (geven en krijgen) in het vooruitzicht. En omdat mijn agenda én die van jullie vast nog afspraken bevat dan alleen D'ruitdaging, wilde ik het even met jullie over nevenactiviteiten hebben.
 
Want laten we eerlijk zijn: we hebben waarschijnlijk allemaal te maken met familie, werk, vrijwilligerswerk, studie of andere dingen. Of we hebben door omstandigheden of ziekte minder energie. D'ruitdaging is hartstikke leuk (natuurlijk!), maar soms zit je werk of "het leven" je even in de weg om er vol voor te gaan. Ga je daar niet schuldig over voelen. Kun je een dag niet meedoen: prima. Dan pak je het de dag erna weer op en nee, je hoeft niet in te halen wat je gemist hebt. Het mág, maar alleen als je er zin in en energie voor hebt. Spreekt een opdracht je niet aan of is ie gewoon niet van toepassing? Ook prima, dan doe je een dag niks óf je kijkt om je heen en mikt vijf dingen weg die je in de weg liggen.
 
Heb je wel energie en tijd over? Dan is het natuurlijk verleidelijk om nog "even" door te gaan. Misschien zie je een hoekje dat je al lang een doorn in het oog is, misschien bedenk je zelf een klusje omdat je zo lekker gemotiveerd bent. Dat mag uiteraard. Maar hoeveel energie en tijd je ook hebt: maak er geen uitputtingsslag van. Daar is de maand oktober te lang voor. Ik wil gewoon niet dat je afbrandt, oké? Is je klusje klaar en wil je écht  nog even verder? Zet dan desnoods een kookwekkertje op 15 minuten om er zeker van te zijn dat je je tijd in de gaten houdt en op tijd stopt!
 
D'ruitdaging is bedoeld als "grapje", om je een steuntje in de rug te geven. Het is nooit bedoeld als zweep om je genadeloos op te jagen, het is ook geen wedstrijd om het eerst bij de eindstreep te zijn. We willen allemaal de finish halen en een leuke score hebben, maar niet tegen elke prijs. Afgesproken?
 
Met opgewekte groet,

Hilde Verdijk, CPO-CD® , MRPO®
Professional Organizer

Een paar jaar geleden heb ik al een berichtje geplaatst op Facebook, over het gebruik van mijn teksten en opdrachten van D'ruitdaging. Maar niet alle deelnemers hebben een Facebook-account, vandaar dat ik het hier ook even over copyright wil hebben.

Ik vind het geweldig dat er door jullie allemaal op de social media zoveel aandacht en ruchtbaarheid gegeven wordt aan D'ruitdaging. Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn en mee willen doen en informatie hierover verspreiden via hun pagina's en social media. Heel hartelijk dank voor jullie enthousiasme!

Ik heb er ook geen bezwaar tegen dat je teksten van de opdrachten deelt op je blog, op je forum of waar dan ook. Juist niet. Maar wil je er dan alsjeblieft wél de link naar mijn bedrijf bij zetten? De teksten en de hele opzet van D'ruitdaging zijn mijn eigendom en er rust copyright op. Dat betekent dat je niet zomaar zonder toestemming teksten mag kopiëren en op je eigen pagina of in je forumberichten mag plaatsen. Ik begrijp heus wel dat dat meestal gebeurt met goede bedoelingen, uit puur enthousiasme en niet met opzet. Maar ik zie ook wel eens berichten van mensen of bedrijven voorbijkomen die doen voorkomen alsof het hun werk en idee is. En dát vind ik niet okee.

Zullen we het volgende afspreken? Je hoeft mij niet voor elk berichtje om toestemming te vragen (dan stroomt mijn mailbox supersnel over), maar ik wil wel graag dat je bij je vermeldingen op je blog of je bijdragen aan een forum de bron vermeldt. Al helemaal als je gewoon een complete pagina tekst kopieert. Bronvermelding kan op twee manieren. Je gebruikt bij je bericht de woorden "Bron: www.yourganize.nl" of je plaatst een hyperlink naar mijn website of de pagina over D'ruitdaging.

Ik stel het erg op prijs als je je hier aan houdt. D'ruitdaging is gratis, maar het is wel mijn speeltje ;-)

Het Kompas

yourganize kompasHet Administratie-Kompas is een handzaam boekje, waarin je alle essentiële informatie over je huis, huishouden en huisgenoten bundelt.Alle gegevens zijn in een ogenblik te vinden. Handig voor jezelf, maar onmisbaar in geval van nood, als een ander zijn weg moet vinden in jouw administratie.

Meer info? Klik hier

 

D'ruitdaging

druitdaging
D'ruitdaging is een ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. In de maand oktober krijg je dagelijks een kleine of grotere opdracht om je te helpen afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en de deelname is gratis. Meer lezen?

 

Yourganize Yournaal

tip

Het Yourganize Yournaal is vanaf 2006 een bron geweest van handige tips, top-tien lijstjes, achtergrondinformatie over organizing en de nieuwste diensten van Yourganize. Per 1 mei kun je je niet meer apart abonneren. Toch op de hoogte blijven? Klik dan op de RSS-feed (oranje icoontje rechtsboven op de homepage) of like de Facebook pagina van Yourganize. Lees hier de artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn.