header 2018 def
Beste D'ruitgedaagden,
 
Als bedenker van deze opruimactie sta ik, net als heel veel onder jullie, te trappelen om te beginnen. Ik heb al van alles gedaan qua opdrachten, omdat ik natuurlijk elke dag een opdracht mag versturen. Bijna alle berichten en opdrachten staan al ingepland voor Facebook en op mijn D'ruitdaging-blog op de website. En naast D'ruitdaging heb ik mijn gewone klanten nog om mee te werken en een paar trainingsdagen (geven en krijgen) in het vooruitzicht. En omdat mijn agenda én die van jullie vast nog afspraken bevat dan alleen D'ruitdaging, wilde ik het even met jullie over nevenactiviteiten hebben.
 
Want laten we eerlijk zijn: we hebben waarschijnlijk allemaal te maken met familie, werk, vrijwilligerswerk, studie of andere dingen. Of we hebben door omstandigheden of ziekte minder energie. D'ruitdaging is hartstikke leuk (natuurlijk!), maar soms zit je werk of "het leven" je even in de weg om er vol voor te gaan. Ga je daar niet schuldig over voelen. Kun je een dag niet meedoen: prima. Dan pak je het de dag erna weer op en nee, je hoeft niet in te halen wat je gemist hebt. Het mág, maar alleen als je er zin in en energie voor hebt. Spreekt een opdracht je niet aan of is ie gewoon niet van toepassing? Ook prima, dan doe je een dag niks óf je kijkt om je heen en mikt vijf dingen weg die je in de weg liggen.
 
Heb je wel energie en tijd over? Dan is het natuurlijk verleidelijk om nog "even" door te gaan. Misschien zie je een hoekje dat je al lang een doorn in het oog is, misschien bedenk je zelf een klusje omdat je zo lekker gemotiveerd bent. Dat mag uiteraard. Maar hoeveel energie en tijd je ook hebt: maak er geen uitputtingsslag van. Daar is de maand oktober te lang voor. Ik wil gewoon niet dat je afbrandt, oké? Is je klusje klaar en wil je écht  nog even verder? Zet dan desnoods een kookwekkertje op 15 minuten om er zeker van te zijn dat je je tijd in de gaten houdt en op tijd stopt!
 
D'ruitdaging is bedoeld als "grapje", om je een steuntje in de rug te geven. Het is nooit bedoeld als zweep om je genadeloos op te jagen, het is ook geen wedstrijd om het eerst bij de eindstreep te zijn. We willen allemaal de finish halen en een leuke score hebben, maar niet tegen elke prijs. Afgesproken?
 
Met opgewekte groet,

Hilde Verdijk, CPO-CD® , MRPO®
Professional Organizer

Reacties   

#2 Lyneke 30-09-2015 08:26
Altijd fijn dat je dit soort berichten vooraf plaatst.
Ik ben vooral nieuwsgierig naar de opdrachten die je bedacht hebt.
Leuk dat het al bijna weer oktober is, ik kijk uit naar de start!
Succes allemaal!
Citeer
#1 Ellie 30-09-2015 07:08
Wat een pech. Had er zo een zin in. Geveld door een longontsteking. Ik sla alle mails op en schuif mijn activiteiten op naar het moment dat ik weer beter ben.

Joh Ellie, wat een pech en dan ook nog met dit mooie herfstweer. Beterschap hoor! Hilde
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen