header 2018 def

1 oktober: Hobbyspullen 

 

We beginnen D’ruitdaging dit jaar meteen met een onderwerp dat voor veel deelnemers best lastig is. Het opschonen/organizen van je hobbyspullen. Of het nu gaat om handwerken, handlettering, tekenen, lezen, tuinieren of wat dan ook: we hebben er naar alle waarschijnlijkheid té veel spullen voor. 

Ik ook. Ik biecht het maar meteen op. Voor het quilten, voor mijn bullet-journaling, voor de tuin…het is zó verleidelijk om naar huis te gaan met dat éne lapje, boekje, tijdschrift, dat éne zakje bloemenzaad, die ene mooie fles inkt…  (Ja oké, na mijn vakantie kwam ik thuis met drie flesjes inkt én nog wat losse vullinkjes. En een nieuwe vulpen) 

Maar ik ben tegelijk wel aan het wieden in mijn voorraden. Ik verkoop of geef weg waar ik echt niks meer mee doe, of wat mijn smaak inmiddels niet meer is. Herken je dat? Dat je in het begin enthousiast veel te veel koopt? Tot je erachter komt wat je echt gebruikt of tot je ontdekt wat je stijl is?  

Het lastige is, dat die spulletjes geld hebben gekost. En dat je het in je hart en je portemonnee ook wel zonde vindt om het “zomaar” weg te doen of te verkopen voor een prijs die onder de marktwaarde ligt. Maar het is een feit dat mensen geen hoofdprijs willen betalen voor tweedehands-spullen. Logisch toch? Iedereen op internet-fora is uit op een koopje. En dat is niet wat jij er graag voor zou willen hebben. Bedenk dan dat de vreugde die de aanschaf je tóen gaf, ook waarde heeft. Dat is niet 100% meer om te zetten in een prijs die dicht bij de aanschafwaarde ligt.  

Dus: vandaag duik je voor minimaal één hobby in je spullen. Overweeg in alle eerlijkheid of je nog die spullen nog gaat gebruiken. Is het je smaak of stijl nog? Kun je er iemand anders blij mee maken? Je kent vást wel iemand met dezelfde hobby die er nog iets mee kan. Zelf heb ik op een Facebookgroep iemand met een zeer klein budget eens verrast met een flinke envelop met spulletjes die ze graag wilde, maar niet kon betalen. Doe es gek vandaag. Geef wat weg. Goed voor je karma. 😉 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen