header 2018 def

(De tekst in dit blogje is afgelopen weekend naar de (toen bekende) deelnemers van D'ruitdaging gegaan. Omdat de aanmeldingen nog steeds binnenstrómen, is het wel handig om het voor de nieuwelingen ook nog hier te plaatsen.)

Als bedenker van deze opruimactie sta ik, net als heel veel onder jullie, te trappelen om te beginnen. Ik ben al een beetje in het voren aan het werken, omdat ik natuurlijk elke dag een opdracht én een blogje de deur uit moet doen. Ik heb dus al wat berichtjes klaar staan. En naast D'ruitdaging heb ik mijn gewone klanten nog om mee te werken en een uitzonderlijk grote opdracht later deze maand. En over nevenactiviteiten wilde ik het even met jullie hebben.

Want laten we eerlijk zijn: we hebben het waarschijnlijk allemaal ook druk met andere dingen of we hebben door omstandigheden of ziekte minder energie. D'ruitdaging is hartstikke leuk (natuurlijk!), maar soms zit je werk of "het leven" je even in de weg om er vol voor te gaan. Ga je daar niet schuldig over voelen. Kun je een dag niet meedoen: prima. Dan pak je het de dag erna weer op en nee, je hoeft niet in te halen wat je gemist hebt. Spreekt een opdracht je niet aan of is ie gewoon niet van toepassing? Ook prima, dan doe je een dag niks óf je kijkt om je heen en mikt vijf dingen weg die je in de weg liggen.

Heb je energie en tijd over? Dan is het natuurlijk verleidelijk om nog "even" door te gaan. Misschien zie je een hoekje dat je al lang een doorn in het oog is,  misschien bedenk je zelf een klusje omdat je zo lekker gemotiveerd bent. Dat mag uiteraard. Maar hoeveel energie en tijd je ook hebt: maak er geen uitputtingsslag van. Daar is de maand oktober te lang voor, en ik wil niet dat je afbrandt. Is je klusje klaar, en wil je nog even verder? Zet dan desnoods een kookwekkertje op 15 minuten om er zeker van te zijn dat je je tijd in de gaten houdt!

D'ruitdaging is bedoeld om je een steuntje in de rug te geven, het is geen zweep om je genadeloos op te jagen. We willen allemaal de eindstreep halen en een leuke score hebben, maar niet tegen elke prijs. Afgesproken?

Reacties   

#3 Colette Keuten 03-10-2013 21:24
Ik lees in de reacties iets over een dobbelsteen, maar niks in de omschrijvingen daarover. Hoe zit dat?

Colette: voor sommige opdrachten heb je een dobbelsteen nodig. Als je die niet in huis hebt, hoef je hem niet te kopen.
Citeer
#2 Karin 01-10-2013 21:05
Het gaat sneller dan je denkt, zo'n opdracht is zoooo klaar!! En hoppa 21 punten gescoord. Betrap me er wel op dat ik sneller dan ooit iets weggooi, om punten te winnen. hihi. Gelukkig weg ermee!
Citeer
#1 Shirley 01-10-2013 11:43
Afgesproken. Ik vind het wel fijn juist in deze tijd van chaos in mijn hoofd wat orde te scheppen door een dagelijkse reminder.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen