header 2018 def
doneer
 
 

Nog maar twee weken, en dan begint de ELFDE editie van D'ruitdaging. Dit jaar wéér een beetje anders dan vorig jaar. Wat blijft zijn de korte en concrete opdrachten, wat nieuw is blijft nog even een verrassing. Ik hoop voor ieder wat wils!

Als bedenker van deze opruimactie sta ik, net als heel veel onder jullie, te trappelen om te beginnen. Ik ben al een beetje in het voren aan het werken, omdat ik natuurlijk elke dag een opdracht én een blogje de deur uit moet doen. Ik heb dus al wat berichtjes klaar staan. En naast D'ruitdaging heb ik mijn gewone en virtuele klanten nog om mee te werken, vrijwilligerswerk voor de NBPO en ICD, en een virtueel congres in de Verenigde Staten. Ook moet er e.e.a. in het voren gedaan en geregeld worden, omdat ik januari aan het laatste deel van mijn opleiding bij ICD ga beginnen: 20 maanden intensief werken, leren en begeleiden. Dat betekent een dag minder werken voor mij om hiervoor tijd vrij te maken. Er ligt dus best veel op mijn bord. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle veranderingen dankzij Corona.

En daar moeten we het tóch even over hebben. Want laten we eerlijk zijn: we hebben rare maanden achter de kiezen. Ik hoop dat jullie er allemaal gezond doorheen zijn gerold en ook de komende maanden virus-vrij blijven. Hoe dan ook, het levert een hoop gedoe of stress op, en misschien zit je wel helemaal niet te wachten op nog meer dingen erbij om te doen. Tegelijk is het ook zo, dat meer tijd thuis doorbrengen je ook met je neus op de feiten drukt waar het allemaal nog niet helemaal lekker loopt. En dat levert ook weer onrust op. Uit ervaring kan ik zeggen dat het aanpakken van die onrustige plekken wel wat van je vraagt, maar nog veel meer oplevert. Houd wel in de gaten dat D'ruitdaging leuk moet blijven. Soms zit je werk of "het leven" je even in de weg om er vol voor te gaan. Ga je daar niet schuldig over voelen. Kun je een dag niet meedoen: prima. Dan pak je het de dag erna weer op en nee, je hoeft niet in te halen wat je gemist hebt. Spreekt een opdracht je niet aan of is ie gewoon niet van toepassing? Ook prima, dan doe je een dag niks óf je kijkt om je heen en mikt vijf dingen weg die je in de weg liggen.

Heb je energie en tijd over? Dan is het natuurlijk verleidelijk om nog "even" door te gaan. Dat mag uiteraard. Maar hoeveel energie en tijd je ook hebt: maak er geen uitputtingsslag van. Daar is de maand oktober te lang voor, en ik wil niet dat je afbrandt. Is je klusje klaar, en wil je nog even verder? Zet dan desnoods een kookwekkertje op 15 minuten om er zeker van te zijn dat je je tijd in de gaten houdt!

D'ruitdaging is bedoeld om je een steuntje in de rug te geven, het is géén strafexercitie. Ik wil graag dat jullie allemaal goedgehumeurd de eindstreep halen en een leuke score hebben, maar niet tegen elke prijs. Afgesproken?

 

Reacties   

#4 Anja van de wetering 28-09-2020 21:08
Ik wil weer meedoen dit jaar met d’r uitdaging. Er staat in de tekst om je aan te melden klik op de website op het oranje logootje rechts boven. Waar ik ook kijk rechtsboven staat geen logo om mee te doen. Hoe meld ik mij aan, FB heb ik jaren gelden al weggedaan dankzij d’r uitdaging.

Kijk even rechtonder Anja ;-)
#3 Colette Keuten 03-10-2013 21:24
Ik lees in de reacties iets over een dobbelsteen, maar niks in de omschrijvingen daarover. Hoe zit dat?

Colette: voor sommige opdrachten heb je een dobbelsteen nodig. Als je die niet in huis hebt, hoef je hem niet te kopen.
#2 Karin 01-10-2013 21:05
Het gaat sneller dan je denkt, zo'n opdracht is zoooo klaar!! En hoppa 21 punten gescoord. Betrap me er wel op dat ik sneller dan ooit iets weggooi, om punten te winnen. hihi. Gelukkig weg ermee!
#1 Shirley 01-10-2013 11:43
Afgesproken. Ik vind het wel fijn juist in deze tijd van chaos in mijn hoofd wat orde te scheppen door een dagelijkse reminder.

You have no rights to post comments