header 2018 def

11 oktober:Kookspullen

 

Je wordt bijna doodgegooid met kookshows op televisie, kooktijdschriften in de winkel en reclames over koken en eten. Voor veel van die ogenschijnlijk zo eenvoudige recepten heb je van alles nodig. Producten als tropische sapjes of kruiden die je anders zelden of nooit gebruikt. Speciaal geoogste harde tarwe uit die-en-die streek. Gereedschappen om dat ene vruchtje van zijn schil te kunnen ontdoen. Een speciaal zeefje, tangetje, thermometer, je begrijpt wat ik bedoel. Zeg es eerlijk: was het na die ene poging dat recept te maken nog steeds leuk? Gebruik je het allemaal nog, of heb je het gefrustreerd achter in de la gepropt? 

Vandaag mag je álles laten gaan dat je niet meer gebruikt. Geen schuldgevoel meer over andijviestamppot met noten en kaas in plaats van gefrituurde langoustines op een courgettetaartje met couscous. 

Ik weet het, het is lastig om je dromen om de nieuwe Gordon Ramsay (zonder driftbuien dan) te worden op te geven. Maar elke keer herinnerd worden aan iets waar je toch niet zo’n plezier aan beleeft is ook niet gezond. Huppetee, weg ermee! 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen