header 2018 def

12 oktober: Trallaria  

 

Vorige week was ik in een kledingzaak om een nieuw vest op te halen. Bij het afrekenen zei de verkoopster: “u mag daar nog een leuke kandelaar uitzoeken!” Echt mooi vond ik ze niet, maar automatisch liep ik toch even die kant op om te kijken. En ik heb ze allemaal laten staan. Wat ik thuis heb, vind ik mooier, en ook daar heb ik al meer van dan ik tegelijk wil gebruiken. 

Vandaag ga je in elk geval in je woonkamer aan de slag: wat heb je allemaal voor “trallaria” staan: beeldjes, fotolijsten, schaaltjes, kandelaren, waxinelichtjes-branders, droogbloemen, en alles wat ik nu niet kan bedenken. 

Vind je alles nog mooi? Is het je de moeite waard om het geregeld af te stoffen, schoon te maken of te gebruiken? Of staat er veel uit gewoonte of omdat je het niet eens meer ziet staan? Of ben je bang voor commentaar van je (schoon)moeder, tante, buurvrouw of vriendin als ze zien dat jij hun cadeau niet tentoon hebt gesteld?  

Wees de baas in huis vandaag. Haal eens alles weg, stop het in een doos en kijk wat je na een paar dagen écht mist. Zet dat terug en zoek voor de rest een andere plek of bestemming, in of buiten je huis! 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen