header 2018 def

14 oktober: Studieboeken en aantekeningen 

 

Deze opdracht is al vaker langsgekomen bij D’ruitdaging, maar blijkbaar willen jullie “nóg een keer, nóg een keer!” Prima, daar gaat ie dan. 

Waarom houd je studieboeken? Omdat ze nog relevant zijn en omdat je ze nog gebruikt. Prima, lekker laten staan die boeken. Vraag je af of je je aantekeningen nog echt nodig hebt, zeker als het om een studie van langer dan 5 jaar geleden gaat.  

Bewaar je je boeken alleen omdat ze een prettige herinnering vormen of omdat ze je het gevoel geven dat je iets hebt bereikt, vraag je dan serieus af of je daar die boeken voor nodig hebt. Heb je je diploma of certificaat gehaald? Dát is het bewijs dat je je de stof eigen hebt gemaakt. Heb je voortijdig afgehaakt en ben je niet van plan opnieuw te starten? Maken die boeken je dan nu nog gelukkig? Geef ze weg, verkoop ze, breng ze naar een kringloopwinkel, maar doe er afstand van en ga verder met je leven. 

Bedenk: heel veel informatie in die boeken is verouderd. Nieuwe informatie is te vinden op internet óf in een nieuwe uitgave van die boeken. Heb je de informatie echt nog/weer nodig, dan is er heus wel aan te komen. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen