header 2018 def

22 oktober: Die eeuwige stapels op tafels en stoelen 

In de Engelstalige organizing-wereld wordt de term “here-for-now" veel gebruikt. Dat zijn al die spullen die je “even” ergens neerlegt, en prompt vergeet. Of het blijft liggen omdat je niet goed weet wat je er mee moet. Het lastige is, dat die stapels de neiging hebben om te groeien, naburige oppervlakten te annexeren en in het algemeen lekkere stofnesten kunnen worden. 

En het enige struikelblok is, dat jij er geen duidelijk besluit over neemt. En hoe langer je wacht, hoe hoger die bergen lijken te worden. 

Vandaag ga je minstens één van die “here-for-now" stapels aanpakken. Neem elk voorwerp in je hand. Vraag je af: 

  1. Waarom ligt het hier? Als het nog om actie vraagt, ga je dat nu meteen doen. Niet weer opzijleggen voor straks. Want we weten dat straks voor jou ook wel eens nooit betekent. 
  2. Ga ik dit nog gebruiken, of durfde ik het nog niet weg te doen? Néém die beslissing vandaag. Er is geen goed of fout. Wil je het liever houden? Prima! Maar ruim het dan op. 
  3. Als ik het toch wil houden, waar zou ik het gaan zoeken? (Nee, NIET hier!!!) Berg het dáár op. 
  4. Wie zou ik er een plezier mee kunnen doen? Regel dat het vandaag nog die kant op gaat. 

Werk per voorwerp deze vragenlijst af. Zie hoeveel tijd erin gaat zitten als je dingen uitstelt tot later in plaats van ze meteen af te werken. Werk de rest van de maand oktober aan je stapels en neem je voor om nog maar één plekje te hebben voor dit soort dingen (want hé, we zijn allemaal maar mensen). Gebruik hier eventueel een kleine doos voor, zodat de stapel niet ongebreideld door kan groeien. Doosje vol? Dan een dagdeel tijd erin steken! 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen