header 2018 def

24 oktober: Oude agenda’s 

Zoals ik het zie (en dat is maar één zienswijze natuurlijk) zijn er twee soorten agenda’s. De agenda waarin je alleen je afspraken schrijft, voor werk of privé, gezondheid en klussen die moeten gebeuren. Zakelijk, kort, geen emotionele notities en dergelijke. Die agenda’s mag je na een jaar of vijf in principe wegdoen, omdat je ze dan ook voor de belastingaangifte niet meer nodig hebt. Soms moet je namelijk kunnen bewijzen dat je ergens was. Voor ondernemers geldt dan een periode van 7 jaar. Als je niet gehecht bent aan een overzicht van je activiteiten, en je hebt nog papieren agenda’s, laat ze dan gaan. 

En dan zijn er de agenda’s die wél een emotie-belletje doen rinkelen. De schoolagenda’s waarin je opschreef op wie je zo vreselijk verliefd was. In code natuurlijk, want stel je voor dat iemand het las. De persoonlijke aantekeningen, versieringen, herinneringen die je niet kwijt wilt. Voor de kenners onder ons: of de bullet-journals die de laatste jaren zo in opkomst zijn.  

Wat betreft deze agenda’s: heb je er plek voor en wil je ze houden? Gewoon doen. Heb je er geen plek meer voor en vind je het moeilijk om te laten gaan: maak dan een collage van een paar mooie pagina’s, of fotografeer/scan wat in als tijdsbeeld.  

Hoe is dat bij mij? Ik heb ál mijn middelbare schoolagenda’s nog en mijn bullet-journals waar ik op mijn verjaardag 3 jaar geleden mee begon. De zakelijke agenda’s van 7 jaar liggen in mijn archief, en de rest is weg. Zonder enige spijt. 

Wat ga jij doen vandaag met jouw papieren agenda’s? 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen