header 2018 def

25 oktober: Serviesgoed 

Afgelopen zomer waren we in Regensburg in Duitsland, en kochten daar een beker met een moderne afbeelding van de stad erop. In april namen we in Berlijn al een beker met tekeningen van ijsvogels mee. Je ziet: hier komt ook gewoon serviesgoed het huis binnen. “Gelukkig” was er in de afgelopen tijd ook wat stukgevallen, dus het past allemaal nog steeds in de kast. 

Voor diegenen onder jullie die echt véél serviesgoed hebben: kijk vandaag eens of je alles nog (met plezier) gebruikt. Zijn er dingen stuk, lelijk geworden in de vaatwasser, heb je echt veel borden, kopjes, bekers etc die je nooit meer gebruikt: breng ze dan weg naar de kringloopwinkel of geef ze weg aan mensen die er nog plezier van hebben. Misschien gaat iemand in je omgeving op kamers? Wel even vragen of ze het willen hebben natuurlijk 😉 

Onder deze opdracht vallen ook die serviezen van ouders/grootouders of anderen die je als erfenis in je kelder, op zolder of elders in dozen bewaart en niet gebruikt. Laat gaan. Jouw kinderen willen het hoogst waarschijnlijk óók niet hebben (lees dit verhelderende stukje: https://clutterfreenow.com/blog/decluttering/sorry-your-kids-dont-want-your-heirlooms/). En gelijk hebben ze. Je kunt je spullen wel aan ze overdragen, maar niet jouw gevoel erbij. Daarmee maak je ballast van jóuw spullen. En daar wil je niemand mee opzadelen. Toch? 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen