header 2018 def

27 oktober: Schrijfmateriaal 

Oh help, dit gaat mij ook pijn doen. Ik ben dol op mooie pennen, mooie notitieboeken, inkt, stickers, kaarten, het maakt niet uit. In elke nieuwe stad waar ik kom, word ik als een mot door een kaarsvlam aangetrokken tot winkels met schrijfspullen. Weet inmiddels beter wat ik wel en niet écht gebruik, dus koop nu niet vaak meer te veel, maar het is wel mijn zwakke punt. De laatste vakantie in Regensburg was wat dat betreft echt gevaarlijk 😉 

Goed, vandaag: test je pennen, stiften, alles waar je mee kunt schrijven en wat je binnen bereik hebt. Doe rigoureus weg wat niet meer werkt. Probeer je afval te scheiden. Voor de duurdere pennen: kijk of je nog nieuwe vullingen/stiften ervoor hebt of kunt kopen. Dat is beter voor het milieu dan al die goedkope plastic rommel.   

Hier verdwijnen steeds meer de goedkope reclamepennen uit de lades en het potje op de plank in de keuken. Er blijven minder pennen maar van betere kwaliteit over. Die leveren uiteindelijk ook minder afval op. En al helemaal als je net als ik meer en meer met vulpen gaat schrijven, die je bijvult uit zo’n fraaie glazen inktpot. Ik kan nog járen vooruit 😉 (En heej, als je nog een vulpen hebt liggen die je niet meer gaat gebruiken...ik houd me aanbevolen!) 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen