header 2018 def
doneer
 
 

2 oktober

Oktober bestaat dit jaar uit vier volle weken, en drie “losse” dagen vooraf. Die klets ik nu dus even vol, omdat ik vier onderwerpen voor vier weken heb. Gisteren heb ik je de spelregels nog een keer verteld, met de nadruk op spel. Vandaag leg ik de weken uit.

We gaan deze maand jouw leven bekijken.

In week 1 kijken we naar wie je wás. Wat hoort bij “vroeguh”. Wat is daarvan belangrijk genoeg om te bewaren voor nú? Per dag is er een onderwerp dat je mag doorlichten.

In week 2 kijken we naar wie je nu bént. Hoe laat jij zien wat nu belangrijk voor je is? Welke keuzes maak je? Waar steek je tijd in? Wat krijgt van jou prioriteit? Opnieuw zeven onderwerpen of vragen waar je mee aan de slag gaat.

In week 3 werpen we een blik op je toekomst. Maar dan de toekomst zoals jij die dénkt te moeten maken, of wat je na wilt streven. Met een zevental onderwerpen leg ik je het vuur aan de schenen. Is dat toekomstbeeld wel haalbaar? Waarom “moet” jij dat en van wie dan? Wie weet maakt het heel wat los, van gedachten tot spullen!

En in week 4 kijken we nog een keer naar je toekomst, maar dan naar een inspirerend toekomstbeeld. Niet iets waarbij je met de tong op de schoenen de eindstreep haalt, maar een toekomst waarin jij geniet, het jezelf gemakkelijk maakt en kiest voor wat werkt voor jóu, in plaats van andersom.

Heb je er al zin in? Ik hoop het!

Er is nog één ding dat deze maand anders is dan andere jaren. En dat vind ik best lastig om aan te kaarten. Want: D’ruitdaging is gratis. Dat is het vanaf het begin geweest en dat is nog zo. Wil je meedoen, dan kan je dat geheel vrijblijvend doen. Zo wil ik het ook dit jaar wel houden, voor mensen die om wat voor reden dan ook niet persoonlijk met een professional organizer willen of kunnen werken.

De reacties daarop zijn fijn. Elk jaar hoor ik opnieuw, van nieuwe en ervaren deelnemers, dat ze er zoveel aan gehad hebben, dat het zo leuk was, dat ze samen met familie, vrienden, collega’s of buren hebben meegedaan, met zulke goede resultaten. Dat het soms hun leven heeft veranderd. Dat is natuurlijk mooi om te horen. Tegelijk moet ik toegeven dat het mij steeds meer érg kostbare tijd en energie kost om elk jaar opdrachten te schrijven, foto’s te zoeken en in oktober zelf alle reacties te monitoren. Ik maak zelf kosten door iemand in te huren om alle opdrachten in te laten plannen op mijn website en op Facebook. Als ik eerlijk ben: het is gewoon een grote opdracht die erbij komt in een toch al volle agenda en ik twijfel of ik dit zo kan voortzetten.

Iemand deed mij de suggestie aan de hand om een doneer-knop op mijn website en op Facebook te plaatsen. Als je op die knop drukt, kun je vrijwillig een donatie doen voor je deelname aan D’ruitdaging. Vind je mijn ideeën en mijn motivatie tof, dan kun je op de knop drukken en je waardering financieel laten blijken. De hoogte van de bijdrage staat je geheel vrij, en het staat je uiteraard ook vrij óf je op die knop wilt drukken. Wil je niet? Oók goed. Dan hoop ik dat je geniet van deze maand en succes kunt vieren. Wil je wel? Dan is dat voor mijn bedrijf, met een lastig anderhalf jaar achter de rug, met veel veranderingen en onzekerheid, een fijn hart onder de riem. Alvast dank voor je begrip.

You have no rights to post comments