header 2018 def
doneer
 
 

Maandag 4 oktober: foto’s

We beginnen meteen met een megagroot onderwerp. Maar gelukkig kun je dat ook in stukjes hakken. Er is geen medium of voorwerp zo belangrijk als het gaat om “zien wie je was”. Talloze foto’s in je huis of op je telefoon zijn daar getuige van. Ze zitten in papieren albums, op harddisks, cd-roms, USB-sticks en op telefoons. Om moe van te worden als je er over nadenkt.

Vroeger (héél vroeger) werden foto’s vooral gemaakt bij belangrijke gelegenheden: doop, huwelijk, jubilea. Er kwam een heuse fotograaf en de afdrukken werden ingelijst, ingeplakt en zorgvuldig bewaard en gekoesterd. Tegenwoordig kunnen we honderden of duizenden foto’s maken met onze telefoons. Het kost heel wat tijd om daar overzicht in aan te brengen. Ik weet het, want ik doe het zelf ook!

Besteed vandaag es een uurtje (of zoveel tijd als je wilt/hebt) aan je foto’s. Dat kan op veel manieren:

- Bekijk op je telefoon eens welke foto’s gewoon niet leuk of gelukt zijn. Gooi ze weg! Ik daag mezelf wel eens uit om minstens 10% uit elk album of elke week of maand weg te doen. En dan nog eens. De mooiste zet ik dan op mijn harddisk.

- Repareer een album dat bijna uit elkaar valt

- Verzamel losliggende foto’s en mapjes met prints en leg ze op één plek om er later mee verder te gaan

- Verwissel verouderde foto’s aan de wand of op de kast voor nieuwe

- Scan echt oude foto’s in, voor ze niet goed meer zijn

- Praat met je (groot)ouders over oude foto’s en noteer wie erop staan als je dat interesseert Er komt een moment dat niemand anders meer weet wie er op die oude familiefoto’s staan

- Of volg mijn collega’s, de Foto Organizers Nederland op Facebook of bezoek hun website. Daar vind je nog véél meer professionele tips.

You have no rights to post comments