header 2018 def
doneer
 
 

Vrijdag 15 oktober: aankleding

Nu we toch bezig zijn om te kijken naar wie je nú bent en wat belangrijk voor je is, laten we dan ook maar weer eens praktisch aan het werk gaan. Kies een kamer in je woning. Ga in het midden staan, doe je ogen dicht en draai langzaam rond. Weet je ook met je ogen dicht wat er allemaal aan versiering staat en hangt? Of is de aankleding een beetje “behang” geworden. Het is er wel, maar je ziet het niet meer. Past het dan nog bij wie je nu bent? Blijven dingen hangen of staan uit gewoonte,

en niet omdat je ze nog mooi vindt? Blijven dingen staan omdat je ze gekregen hebt van iemand, maar durf je ze niet weg te doen omdat je bang bent iemand te kwetsen?

Als je ooit iets hebt gekocht, gemaakt of gekregen, dan hoef je dat niet tot in de eeuwigheid te laten staan. Ben je erop uitgekeken, of wil je gewoon eens iets anders? Dóe dat dan! En wees niet bang voor lege ruimte. Dat is misschien even wennen, maar het kan ook rust geven. Of de ruimte mag blijven tot er iets moois komt om weer gevuld te worden. Vertel eens in de reacties: wat heb jij vandaag veranderd?

You have no rights to post comments