header 2018 def
doneer
 
 

Woensdag 20 oktober: hoe sportief zie jij eruit? En hoe sportief bén je?

Jaren geleden werkte ik bij een cliënt, die klaagde over te weinig ruimte in huis. Op de grote slaapkamer werd een hoek volledig in beslag genomen door een loopband, die strategisch tegenover de televisie was geplaatst. Die loopband was ooit gekocht om de conditie op te krikken. Lopen terwijl je televisie kijkt, het was op zich geen slecht idee. Helaas vertelden de grote berg kleren die over de steunen was gegooid, en de wasmanden die óp de loopband stonden een ander verhaal. De loopband werd niet gebruikt en bovendien blokkeerde hij de toegang tot de kledingkasten, waardoor de was niet meer werd opgeruimd. Het kostte wat overredingskracht, maar de loopband is uiteindelijk verdwenen uit huis.

Vandaag ga je dus kijken naar sportartikelen die hun doel hebben gediend, óf die hun doel nooit meer gaan dienen. Die hardloopschoenen die je ooit kocht, omdat íedereen leek te hardlopen. Helaas werkte jouw ene knie niet mee, en sindsdien liggen de schoenen te verstoffen in de schoenenkast. Dat springtouw…die gewichten…dat tennisracket of die hockeystick… Het zijn spullen die een ideaalbeeld steunden, maar je lijf of je leven hadden andere plannen.

Neem vandaag afscheid van die dromen. Kijk welke sportieve activiteiten je écht leuk vindt, of wat in elk geval haalbaar is. Voor gewoon wandelen of fietsen heb je weinig extra nodig. Ga samen met je lief of een vriend(in), dan motiveer je jezelf extra. En laat al die ballast los die je niet meer nodig hebt.

You have no rights to post comments