header 2018 def
doneer
 
 

Donderdag 21 oktober

Ik vind het heerlijk om elke paar weken naar mijn kapper te gaan. Ik ben een trouwe klant, kom al ruim 20 jaar in dezelfde zaak. Ze hebben er heerlijke massagestoelen waar je in gaat liggen om je haren te laten wassen. Bijna altijd is er iemand die tijdens het knippen je handen komt masseren. Soms kun je je schouders laten masseren, of je wordt na afloop vakkundig opgemaakt door een schoonheidsspecialiste. Puur verwennen dus. Ze hebben ook een eigen lijn van verzorgingsproducten gehad, en natuurlijk weten ze precies hoe ze me moeten verleiden om verzorgingsproducten te

kopen. Diezelfde producten worden door hen met groot gemak in mijn haren gedaan, en ik zie er fantastisch uit. Leuk, denk ik dan, wil ik ook! Ik reken een potje van dat spul af…en kom thuis tot de ontdekking dat ik zelf helemaal niet zo goed ben in het stylen van mijn haar. Eerlijk gezegd ben ik thuis vooral van het “gemakkelijk doen”. Haren wassen met gewóne shampoo, handdoek erover, kam erdoor, vingers erdoor, en gewoon laten drogen. Maar ondertussen staan die flesjes en potjes wél in mijn badkamerkast. Herkenbaar?

Oké, dan weet je wat je te doen staat: ga door je toiletspullen en verzorgingsproducten. Wat kocht je ooit om er net zo uit te zien als bij de kapper of de schoonheidsspecialiste? Wat kocht je omdat de reclame je vertelde dat je met gemak er net zo mooi uit kon zien als de fotomodellen? Ik verbaas me er nog altijd over dat ze producten tegen huidveroudering verkopen, met gebruikmaking van modellen van net 25.

Bewaar wat je echt gebruikt en laat de rest gaan. Ja, het doet even zeer. Je denkt aan wat het gekost heeft…en dat doe je dan zomaar weg. Maar luister: het geld is al uitgegeven, de financiële pijn ligt dus in het verleden. Je bent niet rijker als je de spullen bewaart en je wordt niet armer als je ze laat gaan. En denk in het vervolg bij de kapper eerst goed na voor je weer een duur potje afrekent, dat vervolgens vooral op de plank blijft staan. (En dit is ook een goede opdracht voor mezelf. Au!)

You have no rights to post comments