header 2018 def
doneer
 
 

Zaterdag 23 oktober:

Bij mijn cliënt Roos vonden we bij een grondige opruimbeurt van haar huis cursusboeken van de Kamer van Koophandel, over het starten van een eigen bedrijf. Ze had de droom om óóit nog een brocantewinkeltje te openen, met eigen creaties erin. De boeken waren uit de jaren ’80, toen ze nog de energie had om zich daar vol op te storten. Haar leven was sindsdien drastisch veranderd, en het deed ontzettend veel pijn om die boeken los te laten. Het was een fysiek aandenken aan een droom die niet uitkwam, net zoals veel andere dromen van Roos.

We vinden dit soort spullen in de boekenkast, van de cursussen die we niet deden of waar niets uitkwam. Je vindt ze tussen je hobbyspullen: de kalligrafie set, waarmee je prachtige kaarten wilde gaan maken, of de bollen wol en breinaalden met dat patroon dat al jaren op de plank ligt. Je snapt de boodschap denk ik wel.

Maak vandaag een keuze: je plant tijd in om er daadwerkelijk iets mee te gaan doen óf je laat ze vandaag nog gaan. Stop met jezelf plagen met het nastreven van een beeld dat niet haalbaar is of waar je gewoon de energie niet voor hebt.

Wat laat jij vandaag gaan?

You have no rights to post comments