header 2018 def
doneer
 
 

Zaterdag 30 oktober: wat geeft jou energie of rust, net wat je nodig hebt?

Maak jij ook bewust tijd voor dingen die je plezierig vindt? Een hobby, op stap met vrienden, iets nieuws leren? Zelf pakte ik in de afgelopen rare periode een nieuwe hobby op, en blies een andere nieuw leven in. De nieuwe hobby was het leren van een nieuwe taal met Duolingo, een online taal-programma. Het is voor mij gemakkelijk om elke dag een paar minuten te besteden aan Scottish Gaelic, omdat de lesjes heel kort zijn, en ik de app ook op mijn telefoon heb gezet, zodat ik altijd en overal als ik moet wachten, iets zou kunnen doen. De hobby die ik nieuw leven in blies, is quilten. Dat

doe ik al ruim 26 jaar, maar ik heb niet altijd de gelegenheid om achter de naaimachine te gaan zitten. Ik startte dus met een paar nieuwe projecten (ja, ik heb altijd meer quilts tegelijk onder handen!), en vulde mijn blikken trommeltje met voorgesneden lapjes, naalden en spelden, garen en een draad-insteker met een mesje. Dat trommeltje past in elke handtas, of het ligt gewoon in de woonkamer op tafel. Met de voorbereidingen die ik tref, kan ik ook direct aan de slag, zonder eerst van alles tevoorschijn te hoeven halen. Kleine stapjes dus, die me ergens brengen.

Welke prettige bezigheid zou jij vaker willen doen? Hoe en waar kun je er vaker tijd voor nemen? En hoe kun je het jezelf zó gemakkelijk maken, dat je binnen een paar minuten bezig kunt zijn? Als je dat regelt, zul je zien dat je er ook eerder de tijd voor neemt. En dat draagt weer bij aan ontspanning en plezier in je leven. En dáár was deze laatste week van D’ruitdaging voor bedoeld!

En zoals elke dag: ik ben benieuwd wat je ideeën zijn!

You have no rights to post comments