header 2018 def
doneer
 
 

Zondag 31 oktober

We zijn alweer aangeland bij de allerlaatste dag van D’ruitdaging 2021. De tijd vliegt!

Vandaag geen concrete opdracht, maar een laatste beetje filosofie. Ik begon deze maand, met het nogmaals benadrukken van de regels van dit spelletje. Weet je ze nog, of moet je teruglezen? De belangrijkste is: “niks moet”. Er moet namelijk al zoveel. We hebben onze agenda vaak al zo vol zitten, en dat doen we zelf. We willen leuke mensen zijn voor de dierbaren in onze omgeving. We willen goede werknemers zijn, gezond blijven, sportief zijn, cultureel bijblijven, het nieuws volgen, en ach ja, het huishouden lummelt een beetje achterin de rij ook nog mee.

Ik zou graag zien dat je de lat een beetje laag houdt. Niets is vervelender dan een lijstje maken met dingen om te doen, en er elke dag achter komen dat je het niet gehaald hebt. En van wie moeten we dat dan allemaal?

Zelf kan ik er ook wat van hoor! Ik pak dingen ook vaak zelf op, nog voor iemand anders de kans heeft gekregen het aan te bieden of te doen. Ik heb óók te lang taken toegevoegd aan mijn lijstje zonder er dingen af te halen. Dat leidde er eerder deze maand toe dat ik een collega gevraagd heb om eens mee te kijken naar mijn agenda en mijn takenpakket, om te zien waar het wel wat minder kan of wat ik gewoon kan wegstrepen. Ik weet het natuurlijk wel, maar soms zoek je gewoon even bevestiging van je eigen ideeën.

Dus lieve mensen, lieve deelnemers aan D’ruitdaging: neem liever drie kleine stapjes dan één heel grote. Leg de lat zo laag dat je er ook wel eens overheen kunt stappen (of zoals iemand zei: leg hem zó hoog dat je er gewoon onderdoor loopt ).

Heeft D’ruitdaging je dit jaar op ideeën gebracht: kies er dan 2 of 3 waar je de komende tijd mee aan de slag wilt. Niet alle 31. Alsjeblieft niet zeg! En zelfs als je gezegend bent met een onuitputtelijke energie en een bruisende gezondheid: je mag ook gerust in de zon gaan zitten met een kop thee, en kijken naar de vlinders of de wolken. Je hoeft niet altijd bezig te zijn. Genieten en ontspannen zijn óók werkwoorden.

Tot slot:

Dank je wel voor je reacties en voor je ideeën. Daarmee heb je me heel blij gemaakt deze maand. De donaties die zijn binnengekomen, waren hartverwarmend, ik dank je er heel hartelijk voor als je mij op die manier hebt verrast.

Heb ik je met D'ruitdaging geïnspireerd deze maand en wil je dat ook nog laten blijken in een (vrijwillige!) donatie? Die is van harte welkom. Je vindt de donatieknop hier: https://yourganize.nl/doneren Let op: je moet hierbij wel alle stappen doorlopen, anders komt de donatie niet aan. Dat is jammer genoeg een paar keer gebeurd deze maand. Twijfel je of het gelukt is, kijk dan even op je rekening.


Warme groet


Hilde

 

You have no rights to post comments