header 2018 def
doneer
 
 

Een paar jaar geleden heb ik al een berichtje geplaatst op Facebook, over het gebruik van mijn teksten en opdrachten van D'ruitdaging. Maar niet alle deelnemers hebben een Facebook-account, vandaar dat ik het hier ook even over copyright wil hebben.

Ik vind het geweldig dat er door jullie allemaal op de social media zoveel aandacht en ruchtbaarheid gegeven wordt aan D'ruitdaging. Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn en mee willen doen en informatie hierover verspreiden via hun pagina's en social media. Heel hartelijk dank voor jullie enthousiasme!

Ik heb er ook geen bezwaar tegen dat je teksten van de opdrachten deelt op je blog, op je forum of waar dan ook. Juist niet. Maar wil je er dan alsjeblieft wél de link naar mijn bedrijf bij zetten? De teksten en de hele opzet van D'ruitdaging zijn mijn eigendom en er rust copyright op. Dat betekent dat je niet zomaar zonder toestemming teksten mag kopiëren en op je eigen pagina of in je forumberichten mag plaatsen. Ik begrijp heus wel dat dat meestal gebeurt met goede bedoelingen, uit puur enthousiasme en niet met opzet. Maar ik zie ook wel eens berichten van mensen of bedrijven voorbijkomen die doen voorkomen alsof het hun werk en idee is. En dát vind ik niet okee.

Zullen we het volgende afspreken? Je hoeft mij niet voor elk berichtje om toestemming te vragen (dan stroomt mijn mailbox supersnel over), maar ik wil wel graag dat je bij je vermeldingen op je blog of je bijdragen aan een forum de bron vermeldt. Al helemaal als je gewoon een complete pagina tekst kopieert. Bronvermelding kan op twee manieren. Je gebruikt bij je bericht de woorden "Bron: www.yourganize.nl" of je plaatst een hyperlink naar mijn website of de pagina over D'ruitdaging.

Ik stel het erg op prijs als je je hier aan houdt. D'ruitdaging is gratis, maar het is wel mijn speeltje ;-)

Reacties   

#3 Hilde 07-10-2013 16:41
Marry: doorsturen is prima, dan staat mijn adres er ook bij. Meibloempje: het gaat me uiteraard niet om krampachtig vast willen houden. Maar kopiëren zonder bronvermelding is gewoon niet fijn, ik heb tenslotte wel een bedrijf dat uit andere diensten inkomsten moet halen. Wordt de bron niet vermeld, dan zien potentieel geïnteresseerde mensen niet waar ze meer info kunnen krijgen. Flylady heeft, naast alle gratis mails, een bloeiende webshop waar ze aan verdient. Dat heb ik niet.
#2 Marry de Jong 07-10-2013 14:31
Beste yourganise

Bedankt voor de mailtjes die ik elke dag van je krijg .
Ik ben zo enthousiast hierover dat ik deze elke dag doorstuur naar mijn broer die niet kan opruimen en naar mijn zus die daar ook moeite mee heeft .na lezing van copyrights vraag ik me af of ik die mails wel door mag sturen?Groeten van Marry de Jong
#1 Meibloempje 07-10-2013 06:31
Enerzijds kan ik je boodschap hierboven begrijpen.

Anderzijds ruim ik al jaren op op deze manier, met Flylady. Die stuurt ook dagelijks mails met opdrachten om bepaalde dingen/plekken op te ruimen, en in sommige maanden (oktober, toevallig) wordt het opruimen extra aangepakt. Je bent dus niet de eerste of uniek in de aanpak.

Maar dat geeft niet, zolang het maar werkt. Alleen lijkt zo'n bericht als hierboven voor mij erg op 'krampachtig willen vasthouden'... ;-)

Maar ben blij met je D'ruitdaging, hoor!

You have no rights to post comments