header 2018 def
doneer
 
 

5 oktober: Wat doe ik met mijn bijkeuken? 

Om je bijkeuken functioneel in te richten, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen: 

Beslis waar je je bijkeuken voor wilt gebruiken. Is het de plek waar je binnenkomt en je schoenen uitgooit? Natte jassen? Sportspullen? Staan de wasmachine en droger daar? Moet je voorraad etenswaren daar opgeborgen worden of is het een slaapplek voor je hond? 


 
1. Opruimen en sorteren: Begin ALTIJD met opruimen en sorteren van je spullen. Verwijder alle onnodige items en gooi weg wat niet meer gebruikt wordt en ook voor een ander niet meer bruikbaar is. Houd over wat je in die ruimte wilt gebruiken op basis van je antwoorden op de vraag hierboven.  

2. Categoriseren: Categoriseer de overgebleven items op basis van hun functie. Plaats vergelijkbare items bij elkaar, zoals schoonmaakmiddelen, voorraadartikelen en keukengerei. 
 
3. Opbergsystemen: Investeer in goede opbergsystemen zoals planken, kasten, manden en dozen om je spullen georganiseerd te houden. Planken kunnen helpen om verticale ruimte te benutten, terwijl kasten ideaal zijn voor het opbergen van grotere items. Door manden en dozen te gebruiken, kun je kleine items gemakkelijk sorteren en opbergen. Koop deze spullen pas als je weet wat je nodig hebt en hoeveel of hoe groot. Kijk ook eens bij een kringloopwinkel of ze daar opbergmateriaal hebben. 
 
4. Etikettering: Gebruik etiketten om de inhoud van manden, dozen en potten te markeren. Dit maakt het gemakkelijker om te vinden wat je nodig hebt en voorkomt dat de bijkeuken rommelig wordt. 
 
5. Gebruik van deuren en muren: Overweeg het gebruik van deuren en muren om extra opbergruimte te creĆ«ren. De binnenkant van deuren kan bijvoorbeeld worden gebruikt om schoonmaakproducten op te hangen in een schoenenzak, terwijl de wanden kunnen worden voorzien van haken voor het ophangen van bezems, dweilen en andere schoonmaakgereedschappen. Als je de hoogte in gaat, houd je vloerruimte over. 
 
6. Verlichting: Zorg voor goede verlichting in je bijkeuken, zodat je alles goed kunt zien. Overweeg het installeren van heldere LED-lampen of het toevoegen van extra verlichtingselementen, zoals onderkastverlichting. 
 
7. Veiligheid: Denk aan de veiligheid bij het inrichten van je bijkeuken. Zorg ervoor dat gevaarlijke stoffen, zoals schoonmaakmiddelen niet binnen bereik van kinderhandjes of huisdieren staan. 

 

Succes! 

(en nee, je bijkeuken hoeft er niet uit te zien zoals dit idyllische plaatje!) 

2023 5 oktober

You have no rights to post comments