header 2018 def
doneer
 
 

6 oktober: Telefoons

Je kent dat misschien wel: je hebt een nieuwe mobiele telefoon, en daar zit zo’n mooi stevig doosje om heen. Je legt het in een lade, want het komt vast ooit nog van pas. Een paar jaar later leg je weer een nieuw doosje erlangs. Met de andere heb je nog steeds niks gedaan. Wat nu?  

Er zijn verschillende opties voor het recyclen of hergebruiken van de doosjes van je oude telefoons: 
 
1. Recyclen: Je kunt de doosjes bij het oud papier doen, zodat ze gerecycled kunnen worden. Controleer wel voordat je dit doet of de doosjes volledig van papier zijn gemaakt en geen plastic of andere materialen bevatten die niet gerecycled kunnen worden. 
 
2. Hergebruiken: Als de doosjes nog in goede staat zijn, kun je ze bewaren en hergebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld om kleine voorwerpen op te bergen, als cadeauverpakking of zelfs als decoratie. 
 
3. Doneren: Kijk of er organisaties in jouw omgeving zijn die oude telefoons inzamelen voor hergebruik of recycling. Soms kunnen ze ook geïnteresseerd zijn in de doosjes, omdat ze deze kunnen gebruiken bij het verpakken van de gedoneerde telefoons. 
 
4. Verkopen: Als je denkt dat de doosjes nog waarde hebben, kun je proberen ze te verkopen via online marktplaatsen of veilingwebsites. Sommige mensen verzamelen bijvoorbeeld vintage telefoondoosjes. Ik ben hier geen fan van, omdat het vaak onrealistische verwachtingen wekt plus het is wéér een klusje voor jou erbij. 

5. Verwijder de deksels van de doojes en gebruik ze als lade-verdeling in je rommel-laatje. Mooie stevige bakjes om kleine spulletjes in te bewaren, als batterijen, muntjes, sleutels of iets anders. 
 
Wat je ook besluit te doen, zorg ervoor dat je persoonlijke gegevens verwijdert voordat je de oude telefoondoosjes wegdoet. Welke oplossing spreekt jou aan? 

You have no rights to post comments