header 2018 def
doneer
 
 

9 oktober: Onder de trap  

Het opruimen van de kast onder de trap kan een grote klus lijken, maar met een plan en wat organisatie kun je het gemakkelijk aanpakken. Het lijkt veel op het opruimen van je bijkeuken. Hiier zijn weer enkele stappen die je kunt volgen: 
 
1. Leeg de kast: Haal alles uit de kast en leg het op een plek waar je het kunt sorteren. 
 
2. Ga door de spullen en sorteer ze in categorie├źn, bijvoorbeeld kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen, gereedschap, enzovoort. Spullen die je niet meer gebruikt of die stuk zijn, doe je weg. Dat geldt ook voor voorraad die ruim over datum is. 
 
3. Schoonmaken: Maak de kast schoon voordat je de spullen er weer in plaatst. Een schone kast biedt een frisse start. 
 
4. Organiseer: Bepaal welke organisatieoplossingen het beste werken voor de items die je wilt bewaren. Dit kunnen bijvoorbeeld opbergdozen, planken, manden of haken zijn. 
 
5. Labelen: Gebruik labels om de verschillende opbergplekken te markeren, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt. Ook handig voor je eventuele huisgenoten, die weten dan ook waar iets thuishoort. 
 
6. Plaats de items terug: Plaats de spullen terug in de kast, georganiseerd op basis van de categorie├źn die je eerder hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je de items die je het meest gebruikt gemakkelijk kunt bereiken. 
 
7. Kijk minimaal twee keer per jaar of je systeem nog werkt: ruim op, gooi weg, sorteer opnieuw en plak nieuwe labels. Het kan immers zijn dat je bedachte systeem nog niet helemaal werkt. Geeft niks, je komt er wel! 

You have no rights to post comments