header 2018 def
doneer
 
 

11 oktober: Kleding  

Heb jij ook een stoel in je slaapkamer waar je kleding op gooit die je wel gedragen hebt, maar nog niet gewassen hoeft te worden? Dat wordt gauw een rommeltje hè? 

Je kunt kleding die gedragen is, maar nog niet gewassen hoeft te worden, het beste op een specifieke plek bewaren, zoals een kledingrek, kledinghaakjes of een ladekast. Zorg ervoor dat de kleding goed kan ventileren en niet strak op elkaar ligt, zodat het kan ademen en eventuele geurtjes kunnen vervliegen.  

Installeer een stang waar je kleding op hangers kunt laten luchten: in je slaapkamer, een logeerkamer, op zolder, boven de wasmachine, onder een afdak of in het trapgat. Boven de badkuip is ook een goed idee, dan stomen de kreukels er meteen een beetje uit. Je kunt ook een verplaatsbaar kledingrek kopen of een rekje over de deur hangen. Je mag er alleen spullen op hangers plaatsen, zodat het geen op elkaar gegooid rommeltje wordt. 

En het klinkt misschien flauw, maar het is echt een gewoonte die je af kunt leren om je kleren op een stapel te gooien. Hang een briefje op  de badkamerspiegel met de herinnering dat je je kleren even ophangt. Zorg dat de stoel leeg blijft, en ga daar elke avond even in zitten om bijvoorbeeld je voeten te verzorgen. Dan wordt de associatie die je met de stoel hebt op den duur anders en zul je het gemakkelijker vinden om je kleren op te hangen. 

You have no rights to post comments