header 2018 def
doneer
 
 

13 oktober: Opruimen

 
1. Stel duidelijke doelen: Bepaal wat je wilt bereiken met het opruimen, bijvoorbeeld een georganiseerde kledingkast of een opgeruimde werkruimte. Visualiseer hoe het eruit zal zien en hoe je je zult voelen als je doel is bereikt. 
 
2. Maak een planning: Maak een realistische planning waarin je regelmatig tijd reserveert om op te ruimen. Verdeel de taken in babystapjes, zodat het niet overweldigend wordt. 
 
3. Beloon jezelf: Stel beloningen in het vooruitzicht voor wanneer je een bepaald opruimdoel hebt bereikt. Het kan bijvoorbeeld een kopje koffie zijn, een pauze om iets leuks te doen of iets anders dat je motiveert. 
 
4. Ruim op met muziek of een podcast: Luister naar je favoriete muziek of een boeiende podcast terwijl je aan het opruimen bent. Dit kan je humeur verbeteren en de tijd sneller laten gaan. 
 
5. Maak het leuk: Maak van het opruimen een spel. Daag jezelf uit om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk op te ruimen of maak een competitie met jezelf om te zien hoeveel voorwerpen je kunt opruimen, wegdoen of doneren.  
 
6. Vergeet niet waarom je wilt opruimen: Denk aan de voordelen van een opgeruimde ruimte, zoals meer productiviteit, minder stress en een beter gevoel van welzijn. Houd deze voordelen in gedachten wanneer je je motivatie dreigt te verliezen. Schrijf ze op en plak het briefje op een duidelijk zichtbare plek om je motivatie op peil te houden. 
 
7. Betrek anderen: Vraag familieleden, vrienden of huisgenoten om je te helpen bij het opruimen. Samenwerken kan niet alleen leuker zijn, maar ook extra motivatie bieden. Bovendien maken je huisgenoten ook rommel, dan ruimen ze ook mee op. 
 
8. Probeer op regelmatige basis op te ruimen, zodat het een gewoonte wordt. Als je het maar af en toe doet, blijft het iets bijzonders, in plaats van een gewoonte die je helpt om een overzichtelijk leven te leiden.  

You have no rights to post comments