header 2018 def
doneer
 
 

14 oktober: Rommellade

Een rommellade in de keuken kan snel vol raken en chaotisch worden. Hier zijn een paar tips om het opgeruimd en goed georganiseerd te houden: 
 
1. Ruim de lade op: Begin met het verwijderen van alle items uit de lade en maak deze schoon. Sorteer de inhoud en beslis wat je wilt behouden en wat weg kan. En nee, je hebt echt geen 100 clipjes voor boterhamzakjes nodig, of acht flesopeners.  
 
2. Categoriseer de items: Groepeer vergelijkbare items samen, bijvoorbeeld keukengerei, bakbenodigdheden, broodzakclips, etc. Op deze manier kun je gemakkelijk vinden wat je zoekt. 
 
3. Gebruik ladeverdelers: Investeer in ladeverdelers of -inzetstukken om de ruimte efficiënt te benutten. Hiermee kun je verschillende compartimenten maken voor specifieke items. Of gebruik de telefoondoosjes 😉 
 
4. Sorteer op frequentie van gebruik: Plaats veelgebruikte items binnen handbereik, terwijl minder gebruikte items verder naar achteren kunnen worden geplaatst. Op deze manier heb je snel toegang tot de dingen die je regelmatig gebruikt. Denk erover of je keukengerei dat je héél vaak gebruik, niet in een pot op het aanrecht wilt plaatsen. 
 
5. Gebruik opbergcontainers: Als sommige items klein zijn en gemakkelijk verloren gaan, overweeg dan om kleine opbergcontainers of -bakjes te gebruiken om ze bij elkaar te houden. 
 
6. Label de items: Als je graag extra georganiseerd bent, kun je overwegen om labels aan te brengen op de containers of vakken die je van boven ziet. Dan kun je ook ondoorzichtige bakken/deksels gebruiken. 
 
7. Neem regelmatig de tijd om de rommellade op te schonen om te voorkomen dat deze weer een rommeltje wordt. 

8. Drastisch idee: stop alle spullen uit de rommellade in een doos. Haal er gedurende een maand alleen uit wat je ook daadwerkelijk nodig hebt. Kijk na die maand wat er nog in de doos zit, en waag de gok om de rest te laten gaan. Vraag je af welke alternatieven je hebt, als je toch een item blijkt te gaan missen.  

You have no rights to post comments