header 2018 def
doneer
 
 

15 oktober: Magneetplekken 

Het kan frustrerend zijn wanneer bepaalde plekken in huis alles lijken aan te trekken wat er ook maar rondslingert. Hoewel die plekken niet letterlijk magnetisch zijn, zijn er een paar redenen waarom dit kan gebeuren: 
 
1. Gemak: Sommige delen van het huis zijn misschien gewoon handige plekken om dingen neer te leggen. De plek waar je binnenkomt, of de eettafel, een hoek van het aanrecht of een kastje bij de voordeur. Deze plekken zijn vaak snel toegankelijk en bieden zo en plek om spullen “even” neer te leggen. 
 
2. Zwaartekracht: Spullen hebben de neiging om naar beneden te vallen, dus als er een oppervlak is dat schuin afloopt of een plek waar spullen gemakkelijk kunnen gaan glijden, kan dat ervoor zorgen dat ze zich daar verzamelen. Denk aan stapelbakken voor je administratie die te vol zijn. 
 
3. Gewoonte: Als mensen gewend zijn om spullen op een bepaalde plek neer te leggen, kan dat lastig te doorbreken zijn. Zelfs als er andere opbergplekken beschikbaar zijn, kan de gewoonte ervoor zorgen dat spullen steeds weer op dezelfde plek belanden. 
 
Om dit probleem aan te pakken, zijn er een paar dingen die je kunt proberen: 
 
1. Zorg ervoor dat er voldoende opbergmogelijkheden zijn in de buurt van de plekken waar spullen vaak belanden. Dit kan helpen om de verleiding te verminderen om ze daar neer te leggen. 
 
2. Gewoonteverandering: Probeer bewust nieuwe gewoonten te creëren door bijvoorbeeld een mandje of een plank toe te voegen waar spullen georganiseerd kunnen worden. Train jezelf om spullen systematisch op te ruimen in plaats van ze willekeurig ergens neer te leggen. 
 
3. Maak een start- en landingsbaan bij de ingangen van je huis. Creëer daar opbergruimte met haken voor sleutels, mandjes voor post of handschoenen, brillen of wat dan ook. Zodra je binnenkomt, is er dan plek om je spullen goed op te bergen, en als je weer gaat vertrekken, liggen de spullen daar voor je klaar. Maak dus ook ruimte voor spullen die geruild moeten worden, teruggegeven aan iemand, of je bibliotheekboeken. 

You have no rights to post comments