header 2018 def
doneer
 
 

16 oktober: Overvloed aan kerstspullen 

Het maken van een keuze uit een overvloed aan kerstspullen kan soms lastig zijn, maar het volgen van deze stappen kan je helpen. Doe dat ruim voor de kerstdagen, zodat je minder “meegesleept wordt in de sfeer” en je daardoor bewuster keuzes kunt maken. 
 
1. Vraag jezelf af of je altijd een kleine of een grote boom hebt. Dit bepaalt de nodige hoeveelheid decoratiemateriaal.  

2. Sorteer en categoriseer: Begin met het sorteren van al je kerstspullen in verschillende categorieën, zoals kerstballen, slingers, verlichting, decoratieve items, enzovoort. Dit helpt je om een overzicht te krijgen van wat je hebt.  

3. Beoordeel de kwaliteit: Controleer de staat en kwaliteit van je kerstspullen. Als sommige items versleten, beschadigd of niet meer bruikbaar zijn, is het wellicht tijd om ze weg te doen en ruimte te maken voor nieuwe. 
 
4. Bepaal je thema: Overweeg om één thema of kleur te kiezen voor je kerstversiering. Dit kan helpen bij het maken van een selectie en zorgt voor een samenhangende uitstraling. Ga voor traditioneel, modern, naturel of juist kleurrijk. 
 
5. Ga nu door elke categorie en selecteer je favoriete items voor het gekozen thema. Kies degenen die je het meest aanspreken of die een speciale betekenis voor je hebben. Leg deze opzij en stel een limiet voor jezelf in, bijvoorbeeld een maximumaantal kerstballen of decoratieve items. Als je al één of twee goede opbergdozen hebt voor je kerstspullen, laat dat dan je grens zijn. 
 
6. Gebruik je ruimte verstandig: Denk na over de beschikbare ruimte die je hebt om je kerstversiering op te zetten. Als je weinig ruimte hebt, focus dan op kleinere items of kies voor een minimalistische benadering. 

You have no rights to post comments