header 2018 def
doneer
 
 

21 oktober: Kabels

Als je allemaal losse kabels in huis hebt en niet zeker weet wat je ermee moet doen, zijn hier een paar suggesties: 
 
1. Sorteren: Sorteer alle kabels op basis van hun type, zoals HDMI, USB, audiokabels, etc. Dit helpt bij het organiseren en gemakkelijker vinden van de juiste kabel wanneer je deze nodig hebt.  
 
2. Labelen: Als je meerdere kabels hebt van hetzelfde type, kan het handig zijn om ze te labelen, zodat je gemakkelijk kunt zien welke kabel waarvoor is. Gebruik broodzak-sluiters om ze op te rollen en vast te zetten. 
 
3. Ontdoen van overtollige kabels: Kijk kritisch naar al je kabels en bepaal hoeveel en welke je echt nodig hebt en welke overbodig zijn geworden. Je kunt ervoor kiezen om de overtollige kabels weg te geven, te verkopen of naar een elektronicawinkel te brengen die ze mogelijk kan recyclen. Voor sommige soorten kabels heb je de apparaten waarschijnlijk niet eens meer in huis. Beschadigde kabels zou ik niet meer bewaren “om ooit te repareren”. Je hebt waarschijnlijk genoeg vervangers in huis. 
 
4. Opbergen: Koop een kabelopbergsysteem of gebruik elastiekjes, kabelbinders of kabelclips om de kabels netjes bij elkaar te houden. Op deze manier voorkom je dat ze in de knoop raken en zijn ze gemakkelijk terug te vinden wanneer je ze nodig hebt. Gebruik ziplock zakjes om dezelfde soorten kabels bij elkaar te houden en zet deze zakjes in een doos 
 
5. Oude kabels recyclen: Als je oude kabels hebt die niet meer bruikbaar zijn, breng ze dan naar een elektronicawinkel of recyclingpunt bij jou in de buurt. Deze kunnen de materialen hergebruiken en zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking.  

You have no rights to post comments