header 2018 def
doneer
 
 

25 oktober:  Schrijfmeubels 

Een trouwe deelnemer aan D’ruitdaging vroeg me wat ze moest doen met een mooi meubelstuk dat geregeld verdwijnt onder de rommeltjes, en waarvan de lades zo vol zitten dat ze eigenlijk nauwelijks meer bruikbaar zijn. Nou…daar komt ie dan: 

Als je de tijd niet neemt om spullen goed op te ruimen, leg je ze vaak “even” ergens neer. Dat “even” gaat een eigen leven leiden. Het verzamelt nog meer spullen om zich heen (hoe zou dat komen?), en bekleedt zichzelf met een laagje stof. Jammer natuurlijk! 

Je plaagt jezelf eigenlijk twee keer als je dingen zomaar ergens neerlegt. De eerste keer is als je niet weet waar je ermee heen moet, de tweede keer als je je zo hebt geërgerd dat je er nog een keer over na moet denken.  

Dus heb je zo’n mooi meubel staan, waar van alles op ligt en je het niet meer kunt gebruiken? Haal dan alles eraf wat er niet op hoort. Leg het op de eettafel (tenzij dat natuurlijk dat mooie meubel is 😉) en sorteer. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt, bedenk een plek voor spullen die niet op of in het meubel thuishoren en breng ze daar naar toe. Poets het meubel op tot je tevreden bent. Tot slot zet je iets moois neer: een bos bloemen, een mooie plant, een paar mooie siervoorwerpen. Op die manier wordt het minder aantrekkelijk om er spullen bij te leggen. Leg desnoods een tijdje een stuk papier neer met de woorden: “Moet dit ECHT hier liggen?” om jezelf tot de orde te roepen. 

Voor de  lades geldt ongeveer zoiets. Hebben ze allemaal een bestemming? Ligt er ook in wat er bij die bestemming hoort of heb je een keer er iets bij gepropt omdat je je handen vrij wilde hebben? Tsja…leeghalen die handel, uitspreiden op de tafel, sorteren, weggooien en de overgebleven spullen in de juiste laden doen. Gebruik ladenverdelers om kleine spullen goed bij elkaar te houden. Plak eventueel een stukje schilderstape op de smalle bovenkant van de lade, met daarop de onderwerpen voor die lade. Dat maakt het makkelijker om goed op te ruimen en vooral terug te vinden.  

(Het schrijfmeubel op de foto is niet geheel toevallig gekozen, ik ben een groot liefhebber van vulpennen en inktflesjes met allerlei kleuren! 😉) 

You have no rights to post comments