header 2018 def

Yourganize helpt je ter plekke op een praktische manier met het scheppen van orde en overzicht in spullen en tijd. Van onoverzichtelijke administraties, uitpuilende kasten, een overvloed aan spullen of een overvolle agenda: we steken sámen de handen uit de mouwen en brengen spullen, klussen en papieren naar de juiste plek en tijd.

Organizing is echter meer dan alleen "opruimen". De oorzaken van de wanorde in je huis worden allereerst onder de loep genomen. Symptoombestrijding heeft tenslotte maar kort effect, het aanpakken van de oorzaak is beter! We maken samen een flexibel plan en werken in kleine stappen naar de gewenste en haalbare situatie. Humor en compassie spelen een belangrijke rol in onze samenwerking.

Chart VO NederlandsBij Virtual Organizing (VO) begeleid ik jou door middel van een internetverbinding (met camera/webcam) met je praktische organizing-vraag. Je kunt hiervoor een pc, laptop, tablet en zelfs een smartphone gebruiken. We werken samen aan jouw vraag, en jij voert de werkzaamheden zelfstandig uit tijdens de sessie of als huiswerkopdracht. Ik zorg voor de begeleiding, instructies, ondersteuning en administratie, zowel tijdens de sessies als tussen de afspraken door.

Yourganize biedt voorlichting, advies en training over het werken met cliënten met hoarding gedrag.

Deze trainingen zijn geschikt voor o.a. medewerkers bij gemeenten, sociale wijkteams, woningcorporaties, medewerkers in de (gespecialiseerde) thuiszorg en andere dienstverleners die in aanraking komen met de complexe problematiek rond hoarding.

Yourganize biedt een basistraining van vier uur, waarin veel aspecten van het werken met hoardingproblematiek aan bod komen, o.a. de herkomst en achtergronden van hoarding, communicatie, veiligheid en ethiek, en praktische strategieën. Door middel van verrassende en verontrustende oefeningen leren de cursisten begrijpen waar de cliënt mee worstelt en worden nieuwe vaardigheden eigen gemaakt. Deze basistraining wordt door cursisten zeer goed beoordeeld en gewaardeerd met gemiddeld een 8,5.

De trainingen kunnen in overleg ook op maat worden gemaakt.

Daarnaast geeft Yourganize al enige jaren de themadag "Praktische Begeleiding bij Hoarding Problematiek" bij de School voor Organizing en maakt deel uit van het docententeam bij de Utrechtse RINOgroep voor de training "Aanpak Vervuiling en Hoarding".

Yourganize biedt ook incidentele en individuele advisering aan gemeentes, corporaties en instellingen op het gebied van hoarding.

Yourganize heeft in april 2013 de training "Veiligheidsadviseur Valpreventie" gevolgd bij Stichting Consument en Veiligheid in Amsterdam.

Als erkend veiligheidsadviseur adviseer ik nu zelfstandig wonende senioren, vanaf 65 jaar, bij het voorkomen van (val-)ongelukken in huis. Er wordt gekeken naar de risicofactoren door de gezondheid, de inrichting van de woning, de aanwezige hulpmiddelen en de "blinde vlek" die veel ouderen en hun kinderen hebben ten aanzien van zaken die al jaren goed gaan.

Yourganize biedt een onafhankelijke blik, een heldere rapportage en praktische adviezen met betrekking tot vrijwel alle risico's in huis.

Een huisbezoek voor het veiligheidsadvies duurt, afhankelijk van de grootte van de woning, tussen de 1,5 en 2,5 uur.

De kosten voor deze dienst vind je hier

Nieuwe dingen leren doe je het best door ze (samen) te doen. De workshops en cursussen van Yourganize zijn praktisch en zetten je tegelijk aan het nadenken. Met verfrissende inzichten en oefeningen leer je je huis en je leven beter organiseren. Yourganize geeft op verzoek workshops bij verenigingen en clubs. De onderwerpen en duur worden in overleg vastgesteld.

Yourganize verzorgt voor grote en kleine groepen particulieren, scholen en/of andere instellingen lezingen op het gebied van (chronische) desorganisatie en hoarding. Yourganize staat garant voor onderhoudende, boeiende bijeenkomsten met een vleugje theorie, herkenbare voorbeelden en praktische tips en strategieën. En altijd vanuit een positieve en respectvolle inslag. Je kunt na een lezing van Yourganize meteen aan de slag!