header 2018 def

Als eerste Europese professional organizer met een specialisatie in hoarding, levert Yourganize voorlichting over en trainingen in het werken met cliënten met hoarding gedrag.

Deze trainingen zijn geschikt voor o.a. medewerkers bij gemeenten, sociale wijkteams, woningcorporaties, medewerkers in de (gespecialiseerde) thuiszorg en andere dienstverleners die in aanraking komen met de complexe problematiek rond hoarding.

Yourganize biedt een basistraining van vier uur, over o.a. de definitie van hoarding, de samenhang met andere stoornissen of beperkingen, veiligheid en ethiek, effectieve communicatie en praktische strategieën. Door middel van verrassende en verontrustende oefeningen leren de cursisten begrijpen waar de cliënt mee worstelt en worden nieuwe vaardigheden eigen gemaakt. Deze basistraining wordt door cursisten zeer goed beoordeeld en gewaardeerd met een 8,5.

De trainingen kunnen in overleg ook op maat worden gemaakt.

Daarnaast geeft Yourganize al enige jaren de themadag "Praktische Begeleiding bij Hoarding Problematiek" bij de School voor Organizing en maakt deel uit van het docententeam bij de Utrechtse RINOgroep voor de training "Aanpak Vervuiling en Hoarding".