bg header aangepast

Mijn werk vóór Yourganize

In 1989 studeerde ik af in de Toegepaste Huishoudwetenschappen, aan Hogeschool Diedenoort in Wageningen. Hilde Verdijk2Deze opleiding is tegenwoordig beter bekend als Facilitair Management.
Na mijn afstuderen werkte ik jarenlang als stafmedewerker bewonerszaken bij een grote woningcorporatie in het oosten van het land. Daarna volgden andere functies in het AMC en bij Fontys Hogescholen. De nadruk bij die functies lag vooral op het organiseren van werk en werkplekken en ik merkte dat ik dat goed kon én erg leuk vond om te doen.

 

Mijn doelgroep als professional organizer
In 2005 nam ik deel aan een training om professional organizer te worden, waarna ik mijn eigen bedrijf Yourganize startte. Ik greep terug op mijn opleiding Toegepaste Huishoud Wetenschappen en richtte me op de particuliere markt. Sinds die tijd heb ik vele particuliere klanten en honderden cursisten van negen Volksuniversiteiten geholpen om thuis meer rust en overzicht te krijgen. Ik werk voornamelijk met klanten die chronisch gedesorganiseerd zijn en heb me daarbij gespecialiseerd in de begeleiding van klanten met hoarding gedrag. Daar betrek ik ook graag hun naaste omgeving en/of relevante professionals bij.

 

Aansluiting bij de NBPO
In 2008 sloot ik me aan bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers, NBPO. Aansluiting bij deze beroepsvereniging kan gezien worden als een keurmerk, door de voorwaarden voor toelating en de eisen voor bijscholing. Bij de NBPO nam ik een aantal jaren deel aan de commissie Chronische Desorganisatie en maakte ik in 2012-2013 een jaar deel uit van het bestuur met de portefeuille Educatie en Ontwikkeling. Ook schreef ik in teamverband mee aan de vernieuwde NBPO Basistraining Professional Organizer. Bij de NBPO ben ik sinds januari 2013 geregistreerd als MRPO®, Master Register Professional Organizer. De hoge eisen voor deze registratie vind je hier.

 

Scholing bij het Institute for Challenging Disorganization
Sinds mei 2010 ben ik aangesloten bij het Institute for Challenging Disorganization (ICD) in de Verenigde Staten. Dit is een non-profit opleidingsinstituut op het gebied van Chronische Desorganisatie. Als ambassadeur van ICD onderhoud ik contacten met professional organizers in diverse landen in Europa en ben ik samen met collega Ine Lamers van Structuurpraktijk verantwoordelijk voor de ICD-specialist examens in Europa.

Het Kompas

yourganize kompasHet Administratie-Kompas is een handzaam boekje, waarin je alle essentiële informatie over je huis, huishouden en huisgenoten bundelt.Alle gegevens zijn in een ogenblik te vinden. Handig voor jezelf, maar onmisbaar in geval van nood, als een ander zijn weg moet vinden in jouw administratie.

Meer info? Klik hier

 

D'ruitdaging

druitdaging
D'ruitdaging is een ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. In de maand oktober krijg je dagelijks een kleine of grotere opdracht om je te helpen afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en de deelname is gratis. Meer lezen?

 

Yourganize Yournaal

tip

Het Yourganize Yournaal is vanaf 2006 een bron geweest van handige tips, top-tien lijstjes, achtergrondinformatie over organizing en de nieuwste diensten van Yourganize. Per 1 mei kun je je niet meer apart abonneren. Toch op de hoogte blijven? Klik dan op de RSS-feed (oranje icoontje rechtsboven op de homepage) of like de Facebook pagina van Yourganize. Lees hier de artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn.