header 2018 def

 

yourganize hilde verdijk professional organizer 2

Mijn naam is Hilde Verdijk en ik ben (virtual) professional organizer, trainer op het gebied van hoarding en co-auteur van twee Nederlandse boeken over hoarding.

In 1989 studeerde ik af in Toegepaste Huishoudwetenschappen in Wageningen. Ik werkte  enkele jaren als onderzoeker en stafmedewerker bij drie woningbouwverenigingen in Weesp, Almere en Zwolle. Daarna volgden nog functies in het AMC in Amsterdam en op Fontys Hogescholen in Eindhoven. De nadruk bij die laatste functies lag vooral op het (her)organiseren van werk en werkplekken en vereenvoudigen van procedures. Ik merkte dat ik dat goed kon én erg leuk vond om te doen. Tijd voor een carrière-switch!

In 2005 volgde ik een korte basistraining tot professional organizer en ik startte mijn eigen bedrijf Yourganize. Mijn cliënten komen uit de particuliere (zorg)markt en ze hebben allemaal last van chronische desorganisatie of hoardinggedrag. Ik help mijn cliënten te begrijpen waar hun moeite met overzicht scheppen en bewaren van veel spullen vandaan komt. Dat doe ik voornamelijk virtueel, dus op afstand met een videoverbinding. Het gaat in mijn werk dus om de mensen en hun gedrag en overtuigingen, ik schuif niet zelf met de spullen. Ik help mensen zich weer thuis voelen in hun huis, je moet voor perfect ingerichte huizen of instagram-waardige plaatjes van ingerichte kasten dus niet bij mij zijn!

NBPO

Sinds 2008 ben ik actief lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers, NBPO. Aansluiting bij deze beroepsvereniging wordt algemeen gezien als een keurmerk o.a. door de voorwaarden voor toelating en de eisen voor bijscholing. Bij de NBPO ben ik als vrijwilliger betrokken geweest in verschillende rollen: een aantal jaren in de commissie Chronische Desorganisatie, een jaar als bestuurslid Educatie en Ontwikkeling en co-auteur bij de basistraining. Nu ben ik lid van de Registratie Advies Commissie, die gaat over de keurmerken RPO/MRPO en ik ben verantwoordelijk voor de boekenlijst.

Sinds januari 2013 sta ik bij de NBPO geregistreerd als Master Register Professional Organizer (MRPO®). De hoge eisen voor deze registratie vind je hier.

Het Institute for Challenging Disorganization®

In mei 2010 werd ik “subscriber” bij het Institute for Challenging Disorganization (ICD®) in de VS. Dit is een non-profit opleidingsinstituut op het gebied van Chronische Desorganisatie. Als ambassadeur, education mentor, initiatiefnemer van Connect-Up Europe en voorzitter van het ICD® International Comité onderhoud ik contacten met professional organizers in diverse landen in Europa en daarbuiten. Ook verzorg ik educatie op dit vakgebied.

ICD® kent een opleidingsprogramma van vijf niveau's, Levels genoemd. Ik ben in het bezit van alle certificaten van Level l en vier van de vijf certificaten van Level ll. Ik was Europa’s eerste Certified Professional Organizer in Chronic Disorganization (CPO-CD®) in 2013. Daarna sloot ik in 2020 Level IV en in 2022 Level V af, en ben daarmee Europa’s enige Communication Mentor en ICD® Master Trainer.  

Virtual Organizing

In 2021 sloot Hilde met goed gevolg de training tot Certified Virtual Organizing Professional™ af. Zij volgde deze training bij Sheila Delson van The Virtual Organizer. Op dit moment zijn er in Nederland slechts 6 gecertificeerde virtual organizing professionals.

Prijzen

In september 2014 ontving ik in Nashville van ICD®, samen met mijn collega Ine Lamers, de Volunteer of the Year Award voor “exceptional volunteer service” om ICD® in Europa meer bekendheid te geven.

In september 2022 ontving ik in Chicago samen met mijn collega's Nacho Eguiarte (Mexico), Alison Lush (Canada), Cintia Castorino (Brazilië) en Irene Novello (Italië) de hoogste waardering van ICD®: de Judith Kolberg Award voor Outstanding Contributions i.v.m. ons werk in het International Committee. Een deel van ons werk zie je hier.

Op de rechterfoto v.l.n.r.: Hilde Verdijk, Nacho Eguiarte en Alison Lush. Afwezig bij het nemen van deze foto: Irene Novello en Cintia Castorino

   

Spreker

Hilde Verdijk geeft veel trainingen in binnen- en buitenland, zowel live als virtueel. Het onderwerp is voornamelijk hoardingproblematiek. Zij heeft tevens presentaties gegeven op congressen van APDO (Verenigd Koninkrijk), ICD® (Verenigde Staten), POC (Canada) en JALO (Japan).

Bijscholing

Hilde Verdijk volgt jaarlijks vele uren bijscholing bij ICD® en andere organisaties om haar kennis en inzichten op peil te houden. Dit is tevens nodig om aan de hoge eisen van registratie als MRPO®, ICD® Master Trainer en CVOP™ te voldoen.

 

Boeken

Beers, J. van, Hoogduin, K. (2012), Problematische Verzamelaars, Amsterdam, Uitgeverij Boom  

Verdijk, H., Lambregtse, K., Brummer, A., Tielemans, I., Van den Berg, D., en Norden, M., (2023) Hoarding, Opruimen en Ordenen met Problematische Verzamelaars, Amsterdam, Uitgeverij Boom

Problematische verzamelaars   Boekomslag Hoarding