bg header aangepast

In december van 2017 doe ik voor mezelf mee met het "minimalisten-spel". Het is de bedoeling dat je op dag 1 dan één overbodig ding je huis uit doet, op dag 2 twéé dingen en zo verder tot 31 december. Van piepkleine dingetjes tot grotere, van onbetekenende tot spullen waar behoorlijk wat emotionele waarde en herinneringen aan zitten.

Wat dan zoal? Nou...kijk maar naar de foto hieronder. Drie schattige shirtjes/truitjes die ooit (in de vorige eeuw!) gekocht zijn voor onze oudste van bijna 22. Ook onze jongste van 14 heeft ze nog gedragen. Ik heb de truitjes een tijdje verstopt, achter in mijn kast met quiltstoffen ("wie weet máák ik er ooit nog wel iets anders van". Duh, wie houd ik daar voor de gek?)

Nu het zo'n 11 jaar geleden is dat ze voor het laaste gedragen zijn, vind ik het zelf ook belachelijk. Waarom zouden ze hier in de kast moeten blijven liggen, als iemand anders er ook plezier van kan hebben? Ze zien er nog heel goed uit, zijn lekker warm...er lopen in Eindhoven vast kinderen rond die er blij mee zouden zijn.

Als ik ze vastpak om deze foto te maken, voel ik dat zachte fluweel, zo vertrouwd. Soms is dat aanraken "gevaarlijk", de neiging om het toch te houden kan dan heel sterk worden. En ja, ik slik ook wel even.

Maar ik stap straks op weg naar de stad toch even binnen bij de kledingbank. De superzachte truitjes mogen op weg naar een ander kind, waar dan net zo lekker mee geknuffeld wordt als wij met die van ons deden. En nog steeds doen trouwens. En dat is belangrijker dan drie truitjes, achter in een kast, waar anders nooit meer iets mee gedaan zou worden.

Wát een rommelkamer! Dat is het eerste wat ik denk als ik de deur opendoe en naar binnenkijk. Hoe bestaat het dat je hier kunt werken? Ik zou stapeldol worden in zo'n chaos. Ik tel vier onuitgepakte tassen, zie uitgespreide papieren op de grond, een paar rollen inpakpapier, een redelijk opgeruimd bureau en een érg vol tweede werkblad. De vensterbank ligt vol prulletjes en rommeltjes. Geen wonder dat "ze" vindt dat hier iets aan moet gebeuren.

Maar wacht eens...dat zijn wel erg bekende spullen allemaal....En dat uitzicht ken ik ook!

Okee, ik biecht het maar op. Het is mijn eigen werkkamer. Dit is dus wat er gebeurt als ik met mijn gedachten en emoties te druk ben met andere zaken. Als ik mijn energie dringend in andere zaken moet steken, kom ik bij vlagen niet meer toe aan rust en structuur in mijn eigen omgeving scheppen. Dat heb ik eerder meegemaakt en het komt ook allemaal weer goed. Ik heb het nodig, maar ik schuif het ook wel eens voor me uit.

Vandaag dus maar de mouwen opstropen en in kwartiertjes aan de slag. Walk the talk, noemen ze dat in Amerika. Practice what you preach. En gelijk heb ik ;-), het komt echt allemaal weer in orde met die rommelkamer. Straks is het weer mijn kantoor!

Het Kompas

yourganize kompasHet Administratie-Kompas is een handzaam boekje, waarin je alle essentiële informatie over je huis, huishouden en huisgenoten bundelt.Alle gegevens zijn in een ogenblik te vinden. Handig voor jezelf, maar onmisbaar in geval van nood, als een ander zijn weg moet vinden in jouw administratie.

Meer info? Klik hier

 

D'ruitdaging

druitdaging
D'ruitdaging is een ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. In de maand oktober krijg je dagelijks een kleine of grotere opdracht om je te helpen afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en de deelname is gratis. Meer lezen?

 

Yourganize Yournaal

tip

Het Yourganize Yournaal is vanaf 2006 een bron geweest van handige tips, top-tien lijstjes, achtergrondinformatie over organizing en de nieuwste diensten van Yourganize. Per 1 mei kun je je niet meer apart abonneren. Toch op de hoogte blijven? Klik dan op de RSS-feed (oranje icoontje rechtsboven op de homepage) of like de Facebook pagina van Yourganize. Lees hier de artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn.