header 2018 def
doneer
 
 

Volgens mij alweer twee of zelfs drie jaar geleden schreef ik een blogje over mijn oude gebloemde birkenstock-slippers. Ik had ze toen al een jaar of 10 en ze begonnen vreselijk te slijten. Elke oneffenheid op de grond prikte in mijn voeten. Eigenlijk waren ze al lang rijp voor de kliko, want verzolen had echt geen zin meer. Maar omdat ze zo lekker zaten, vond ik een logische oplossing: ik zou ze alleen nog maar binnenshuis dragen.

Het reservepaar slippers had ik trouwens al lang in huis, en het kostte teveel moeite om ze in te lopen (lees: ik gleed uit gewoonte toch liever in mijn aftandse, tweede-huid-slippers.) Wat is nu de stand van zaken?

Ik schaam me een beetje om het toe te geven. De oude slippers lagen tot gisteravond nog steeds in de schoenenkast. De nieuwe slippers zitten inmiddels als gegoten en de oude droeg ik vrijwel nooit meer. Toen onze zoon gisteravond zijn schoenen zocht om naar zijn vakantiebaan te gaan en per ongeluk de halve inhoud van de kast naar buiten trok, zag ik de slippers ineens liggen. Alsof ze zich verstopt hadden, uit angst voor hun lot.

Maar ik was genadeloos. Per direct zijn ze de kliko in gegaan. En ik nam me voor om voor D'ruitdaging in oktober toch ook maar weer een schoenenopdracht in te gaan plannen. Want als ik er zelf al zoveel moeite mee heb....

 

You have no rights to post comments