header 2018 def
doneer
 
 

Over anderhalve maand begint de 5e editie van D'ruitdaging. Dit jaar doen al zo'n 1100 mensen mee, en ik krijg nu al berichtjes dat ze er zo'n zin in hebben. Mooi, ik ben al druk met het uitschrijven van de opdrachten.

In de afgelopen jaren heb ik zelf ijverig meegedaan met elke opdracht, en ik hield mijn eigen score ook bij. Ja, ik heb 'm elk jaar gehaald en met rente, en mijn lat lag niet erg laag (ik wou dat ik dat trouwens kon, af en toe!)

Dit jaar doe ik niet met elke opdracht mee, omdat ik voor mezelf een andere kijk begin te krijgen op mijn spullen. Aangestoken door de minimalisten ben ik nog rigoreuzer door mijn spullen aan het gaan, en probeer ik mijn gezinsleden ook een beetje bij te sturen. Dat gaat niet zonder slag of stoot, en dat is logisch en prima. Wat ik tenslotte bedenk, of waardoor ik word aangesproken, hoeft niet te gelden voor mijn man en kinderen. Erover praten kan natuurlijk altijd, en ze begrijpen ook wel waar mijn drive vandaan komt. Ik zie ook wel verandering, en bereidheid om in elk geval in de minst gebruikte ruimtes in huis eens fors de bezem erdoor te halen. Meer ruimte in huis geeft meer rust. Minder willen hebben idem, en het is ook beter voor het milieu. We kiezen tegenwoordig vaker voor écht goede kwaliteit (en daar betaal je dan ook voor) of we vragen "niet-tastbare" cadeautjes of sparen voor iets heel bijzonders, zoals een reis of een schilderij of een opknapbeurt van de tuin. En we zeggen bij verjaardagen ook nadrukkelijk wat we echt níet willen, zoals badspullen bijvoorbeeld.

Uiteraard gaat er hier de komende anderhalve maand ook veel weg, maar ánders. En omdat die manier waarschijnlijk nog een paar stappen te ver is voor de deelnemers aan D'ruitdaging, zullen de blogjes per dag ook anders eruit zien. Ik ben benieuwd hoe we er allemaal doorheen rollen in oktober, maar dat het een uitdaging wordt, dát is zeker!

Reacties   

#5 Anya 10-09-2014 08:06
Ja ook ik heb er zin in en wil dit jaar echt proberen alle opdrachten goed uit te voeren want dat is vorig jaar vanwege omstandigheden niet altijd gelukt.

Vanmiddag start ik met het maken van een lijstje, de voorbereidende opdracht van deze maand. Even goed nadenken wat ik anders wil zien in de ruimtes van ons huis.

Een actie voor de keuken is al in gang gezet dit weekend door het bestellen van een minimalistische eethoek, daarmee kunnen een hoop gekregen en daar belandde nostalgische verjaarsfrutsel s eindelijk verdwijnen
#4 Marleen 26-08-2014 09:53
Mooi dat je ook groei/veranderi ng ziet in de manier van opruimen. Dat stadium is hier nog niet aan de orde maar dat komt vanzelf wel. Na de voorgaande jaren is minimaliseren wel iets geworden wat onder mijn huid zit. En al gaat het niet snel, toch begint in huis duidelijk de nevel op te trekken en ontstaat er her en der ruimte.
#3 Hetty 13-08-2014 22:16
Ik ben nu al bezig! Alle andere keren heb ik meegedaan maar nooit zoals ik eigenlijk wilde. Er was altijd wel iets dat remmend werkte. Daarom heb ik het besluit genomen om gewoon als een opdracht van vorige keren eens grondig te doen. Ook ik ben bezig te minimaliseren. Als ik ergens ben hoef ik niet perse iets te kopen. Ook een foto van iets maken is al een leuk aandenken zonder dat het in huis plaats in neemt.
#2 Elly 13-08-2014 16:21
Dit keer ga ik ook echt mee doen. Het wordt tijd dat er orde komt
#1 marianne Wijten 13-08-2014 10:17
Ik ben juist zo benieuwd naar die andere manier van dingen wegdoen. ik heb bijvoorbeeld al veel abonnementen opgezegd. En aan de uitdaging doe ik zeker mee.

You have no rights to post comments