header 2018 def
doneer
 
 

De zomervakantie is voorbij. Het lijkt erop dat we nog een paar mooie dagen krijgen, waar ik met volle teugen van ga genieten. Het was een zeer ongewone en eerlijk gezegd ook niet zo fijne zomer. Het begon erg heftig, met het afscheid van een van mijn schoonzusjes, die haar gevecht met kanker niet meer kon winnen. Veel verdriet dus en een betoverend mooie begrafenis die ongelofelijk veel indruk heeft gemaakt. Hoewel we de dag erna op een korte vakantie gingen, was ik met mijn gedachten niet in het mooie Duitse Hunsrück, maar vooral bij mijn broer en zijn gezin. Alsof je in een waas loopt, terwijl er toch zoveel moois te zien was en we ook echt wel genoten hebben. Daarna was het een komen en gaan van logees, vrienden en vriendinnetjes van de kinderen en veel geregel voor de studie van onze oudste. Ontspannen lukte vooral met wandelen, domweg zitten staren en tekenen en kleuren (heb je al van de nieuwste rage gehoord: kleurboeken voor grote mensen? Aanrader!!!) En ik leerde weer uitslapen, er waren dagen dat ik pas om 11 uur uit bed kwam, en dat is geloof ik sinds mijn studententijd niet meer gebeurd! Een slijmbeursontsteking in mijn schouder zorgde ervoor dat ik ook heus wel rustig aan deed, ik kón niet anders. Soms komen die dingen niet toevallig voorbij, denk ik wel eens.

Ideeën voor mijn werk had ik wel, maar geen concentratie en energie om ze uit te werken, dus ze fladderden soms nét buiten bereik rond, wachtend op een beter moment. Lastig, want ik wilde ze wel vangen, maar de tijd was er blijkbaar niet goed voor.

Inmiddels is het 3 september. De kinderen zijn naar school, het dagelijks ritme is teruggekomen en de rust die dat geeft is héérlijk. Ik ben begonnen met de voorbereidingen voor D'ruitdaging in oktober, bereid mijn reis naar Nashville voor om naar het jaarlijks congres van ICD te gaan, er staan een lezing en diverse trainingen op de rit, een serie workshops die ik wel organiseer, maar niet geef (en ook niet op organizing-gebied overigens), nieuwe cliënten melden zich spontaan aan en ik schrijf opnieuw presentatievoorstellen voor een buitenlands congres. Er zitten ideeën voor maar liefst twee boeken in mijn hoofd en de eerste zinnen staan op papier. De energie die in de zomer zo ver buiten bereik was, komt terug en laat zich geregeld vangen.

Nou is september ook wel mijn favoriete maand. Het is nog zomer, maar de zonsopgang heeft al iets mistigs en het ruikt ook anders, naar bladeren en herfst. De zon is warm in de middag, maar de blaadjes verkleuren al een beetje en 's avonds steek ik al vaak een paar kaarsen aan. Van mij mag het september blijven tot Kerstmis, want qua energie en inspiratie ben ik nu op mijn best. En ik hoop dat je er van mee kunt genieten en ik je in de loop van dit najaar ergens mag ontmoeten, in persoon of in de mail. Tot de volgende keer!

You have no rights to post comments