header 2018 def
doneer
 
 

Over twee dagen vertrek ik naar Nashville. Het congres van het Institute for Challenging Disorganization vindt elk jaar in een andere stad plaats, en na Austin, Raleigh, Chicago en Denver is het nu dus de beurt aan de country-music city van Amerika. Ik ben benieuwd, ook hoeveel ik van de stad te zien ga krijgen. Het programma zit vanaf donderdagmiddag 4 uur tot en met zondag 3 uur bomvol met afspraken, seminars, lunches, assisteren bij examens, officiële diners en onder-ons-etentjes, workshops, extra trainingen en uiteraard heel veel bijpraten met collega's die ik maar eens per jaar zie. Maar donderdagochtend en het begin van de middag trek ik uit voor een busrit door de stad en het binnenlopen bij de Container Store, het mekka voor organizers.

Het blijft bijzonder om als Europese rond te lopen op zo'n congres, dit jaar zijn we zelfs maar met z'n tweeën tussen alle Amerikanen, Canadezen, Japanners, Australiërs en misschien zelfs een Zuid-Afrikaan.

Mijn mee-neem lijstje ligt klaar, mijn to-do lijstje is bijna afgewerkt. Op mijn werktafel liggen al heel veel dingen die mee moeten in de koffer. Elk jaar neem ik me voor om écht minder mee te nemen, en heel misschien lukt het dit jaar. Wat heb je nou helemaal nodig voor 6-7 dagen weg? Voor in het vliegtuig heen-en-terug een gemakkelijke yogabroek met een shirt en vestje, voor de vrije tijd een zomerbroek en een bloes, en voor het congres is business-casual de dresscode, maar daar doen ze niet erg moeilijk over. Met 3 broeken, 2 jasjes en 3 shirts en een paar sjaals zou ik een heel eind moeten komen. Misschien blijft er voor de terugweg in de koffer ruimte over voor een heuse cowboyhoed!

Ik moet morgen nog een paar kleine klusjes afmaken en een erg belangrijke knoop voor mijn werk voor het komende jaar doorhakken. En verder geen gestress, dat kost me veel te veel energie, en die heb ik in Tennesse hárd nodig! Via de blog en Facebook houd ik jullie wel op de hoogte. Tot snel!

You have no rights to post comments