header 2018 def
doneer
 
 

De week is nog maar net begonnen en voor mijn gevoel ben ik met een heleboel laatste loodjes bezig. Raar idee. De afgelopen week heb ik voor het laatst achter de schermen meegewerkt bij een van de mooiste quilttentoonstellingen van Europa, de OEQC in Veldhoven. Volgend jaar verandert het workshop programma, waar ik tot nu toe verantwoordelijk voor was, én de locatie. Dat, samen met een paar andere ontwikkelingen, zorgden ervoor dat ik het lastige besluit heb genomen om mijn werk bij OEQC over te dragen. Ik heb er een geweldige tijd gehad, met leuke collega's, fijne (internationale) docenten om mee te werken en veel enthousiaste cursisten. Met een lieve speech van mijn baas, bloemen en een cadeautje nam ik afscheid. Volgend jaar ga ik alleen als bezoeker naar Maastricht.

Verder ben ik bezig met de laatste loodjes van D'ruitdaging van dit jaar. Met nét over de 2000 deelnemers, héél veel enthousiaste mailtjes en persoonlijke onthullingen heb ik het er weer een maand plezierig druk mee gehad. Voor volgend jaar ben ik al over een nieuwe opzet aan het nadenken, waarbij D'ruitdaging zélf wel gratis blijft, maar er ook een verdienmodel voor mijn bedrijf uit voort kan komen. Via sponsoring, reclame, of het schrijven van een boek, ik moet er nog eens goed voor gaan zitten.

En de laatste twee maanden van dit jaar staan voor de deur. Er ligt (gelukkig!) veel werk op me te wachten in de vorm van begeleiding van cliënten, het geven van trainingen over hoarding op diverse plekken in het land, het schrijven van nieuwe trainingen en lezingen en voorstellen maken voor nieuwe opdrachtgevers. En uiteraard zijn november en december ook privé drukke maanden met een verjaardag in ons gezin, Sinterklaas en de kerstdagen.

Om een beetje overzicht te houden en niet dol te draaien, zeker na zo'n drukke weken, ligt er een overzichtelijk lijstje naast me. Er staan nu 17 punten op, die gelukkig niet allemaal vandaag af hoeven. Een paar punten kosten maar een paar minuten, met andere kan ik wel een dag bezig zijn. De dringende en belangrijke zaken werk ik vandaag zelf af. Voor de overblijvende punten reserveer ik tijd in mijn agenda. Zo weet ik zeker dat ik mijn tijd niet dubbel boek. En hoe druk het ook is/lijkt vandaag: ik maak ook tijd voor een poosje in de zon, op deze prachtige zonnige herfstdag! Ik hoop dat jij dat ook kunt en doet!

You have no rights to post comments