header 2018 def
doneer
 
 

Recent had ik een afspraak bij een grote organisatie. De HR manager wilde graag met me praten over mijn mogelijke inzet bij één van de medewerkers thuis.We zullen hem Maarten noemen. Er was sprake van ziekteverzuim en grote spanningen, en een en ander werd verergerd door een huis dat te rommelig was en voor nog meer onrust zorgde. De organisatie wilde niet alleen de werknemer behouden, maar vooral ook voorkomen dat de gezinssituatie er verder onder zou lijden. "Ik vind het ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat we Maarten ondersteunen op deze manier, het gaat er niet alleen om hoe personeel op het werk functioneert. Als het thuis organisatorisch niet goed loopt, heeft dat zo'n ontzettend vergaande invloed",  zei manager Gerard zo ongeveer. Ik vergat nog net niet om mijn mond weer te sluiten, ik geloof dat ie onfatsoenlijk ver openhing na deze uitspraak ;-)

Ik ben inmiddels op huisbezoek geweest bij Maarten. Gastvrij, openhartig en meer dan bereid om zijn beide handen fors uit de mouwen te steken. Een plan van aanpak is geschreven, we wachten op het laatste groene licht van de organisatie en dan gaan we aan de slag. Wat Maarten in ons kennismakingsgesprek vertelde, gaf blijk van inzicht in de positieve effecten van orde. Het is immers heerlijk om te kunnen vinden wat je nodig hebt, niet meer in huis te halen dan je gebruikt, om los te laten wat overbodig is, om een warm, functioneel gezinshuis te maken. Alleen dan kun je je richten op wat écht belangrijk is, in dit geval een rustige, stabiele thuissituatie. Ik heb er ongelofelijk veel zin in om daar mijn praktische steentje aan bij te dragen.

 

 

Reacties   

#1 Maarten 27-02-2015 18:48
Hallo Hilde,

Mijn werkgever heeft laten zien wat 'goed werkgeverschap' inhoud! Mijn dankbaarheid is enorm. Het zorgen voor de werknemer is meer dan alleen het aanmeten van een aangepaste bureaustoel. Dat heeft mijn werkgever goed gezien en daarop geanticipeerd.

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder en ik ben je ontzettend dankbaar voor alles wat je tot nu toe voor mij en mijn gezin hebt betekend!
Hoe heerlijk is het om te kunnen genieten van rust om je heen. Snel iets kunnen pakken, gewoon omdat het op z'n plek ligt. Opstaan in een slaapkamer zonder verhuisdozen die daar al jaren zwierven. Zelf de kinderen hebben 'last' van opruimwoede ;-)

Je bent in een woord geweldig!!!!!!

Groetjes Maarten

You have no rights to post comments