header 2018 def
doneer
 
 

Gelukkig Nieuwjaar!!!

Het nieuwe jaar is alweer bijna 5 dagen oud, en ik heb wel zin om aan een nieuw "werkjaar" te beginnen. Het duurde eerlijk gezegd even voor ik na 19 december de rust in mijn hoofd had om van de kerstvakantie te genieten, en stiekem denk ik nu dat ik nog best een weekje langer zou willen, vooral als man en kinderen per 5 januari weer naar werk en school/college gaan. Want hoe gezellig ook, een vakantie is zó'n ander ritme dan normaal en het huis was af en toe zo vol!

Het was in elk geval een goede vakantie, met aandoenlijke kraambezoeken bij twee nichtjes die respectievelijk een jongetje en een meisje kregen, bijkletsen met familie, lekker wandelen, lezen, quilten, het opnieuw kijken van drie hele seizoenen Downton Abbey (nee, seizoen 4 haal ik niet meer vanavond!), lummelen en samen koken. Zo af en toe flitste er een ingeving voor het werk voorbij, die ik dan snel op papier zette en weer vergat. Morgen kijk ik alles wel na en ga eerst een uurtje of twee mijn planning bijwerken en tijd blokkeren voor bepaalde grote klussen.

Dat plannen maken begint met de keuze voor welke klussen ik dit komende jaar ga oppakken. Wat vind ik, naast het werken met mijn cliënten, belangrijk genoeg om tijd voor vrij te maken? Het geven van trainingen? Zonder meer! Het verder uitwerken van D'ruitdaging? Absoluut! Het schrijven van een boek? Dat zou tijd worden! En uiteraard het bijhouden en uitbreiden van mijn vakkennis door middel van internet-colleges van het Institute for Challenging Disorganization en het bijwonen van congressen en studie- en/of intervisiedagen. Kortom: het zal opnieuw jongleren met tijd worden, maar ik houd wijselijk maar een beperkt aantal ballen in de lucht! Waar ligt jouw prioriteit dit jaar?

You have no rights to post comments