header 2018 def
doneer
 
 

Hoe een gewone week in januari eruit ziet qua werk? Nou, ongeveer zo:

Op maandag begonnen met een uur lopen met mijn looptrainer/coach. Een uur lang door de bossen en over de hei werken aan conditie, maar ook aan balans werk/privé. Voor iemand met soms wel erg veel passie voor het vak heel hard nodig. De rest van de maandag besteed aan voorbereiding van internationale training die ik in maart in Londen ga geven: cursisten inschrijven, spelmateriaal vertalen én maken, en presentaties omzetten in duidelijk engels.

Op dinsdag half uurtje fysio, daarna administratie, tweede trainingsavond "hoarding in mijn familie" voorbereiden, teksten schrijven en plaatjes erbij zoeken. De hele middag gaat op aan een uitgebreide intake bij een mogelijk nieuwe cliënt. Het is een complex verhaal van hoarding en dwangstoornissen en de desastreuze uitwerking op het sociale leven van de cliënt. Moet hard gaan zoeken naar oplossingen!

Woensdagochtend: eerst een uur uitwaaien meteen na het ontbijt, daarna de gewone woensdagochtendklussen: social media bijwerken, administratie op orde brengen, bijlezen van vakliteratuur. 's Middags lekker rommelen in mijn eigen huis, lezen en uitgebreid koken.

Op donderdagochtend mijn eerste werkafspraak met een nieuwe klant. Compleet met "bouwvakkertas" met hulpmiddelen op stap. Een heel praktische klus van sorteren, opbergen, afvoeren en beslissingen nemen. Mijn cliënt is een snelle beslisser en na iets meer dan twee en een half uur is de hele (voormalig rommelige) ouderslaapkamer weer fris en opgeruimd en vooral rustig voor het oog en het hoofd. Daarna een pittige telefonische discussie met een bestuurslid van onze beroepsvereniging NBPO over lidmaatschap, internationalisering, educatie, eisen voor registratie en het terecht of onterecht gebruik van de titel "gecertificeerd". Daarna nog een telefoongesprek met een klant waar ik in februari een lezing ga geven.

Voor vrijdag staat nog een uur lopen op de planning, een bezoek aan een klant om te helpen bij zijn administratie, het inplannen van een nieuwe week, acquisitie en het voorbereiden van een keukentafelgesprek met een groep enthousiaste deelnemers aan D'ruitdaging om te sparren over mogelijkheden om het project uit te breiden en nóg leuker te maken.

Zoals je ziet zit er veel "voorbereidingswerk" in. Het geven van trainingen is ontzettend leuk, je bereikt grotere groepen mensen tegelijk, het is mooi om de kwartjes te zien vallen bij de deelnemers, maar qua tijd is de training zelf maar een fractie van al het werk dat er in gaat zitten.

Het mooie van zo'n dwarsdoorsnede van een week organizen is dat je ook ziet op hoeveel verschillende manieren je met het vak bezig kunt zijn. En daarom geniet ik er zo van!

You have no rights to post comments