header 2018 def
doneer
 
 

Over iets meer dan drie weken is de volgende schoolvakantie al weer. Twee volle weken, en daarna volgen nog een aantal weken die aan elkaar hangen van feest- en vrije dagen als Hemelvaart en Pinksteren. Ik probeer de schoolvakanties altijd zo veel mogelijk vrij te houden van afspraken met klanten. Op de eerste plaats omdat mijn klanten soms zelf nog te maken hebben met schoolritmes, op de tweede plaats omdat mijn jongste kind nog op de basisschool zit, en op de derde plaats omdat ik ook een onderbreking in mijn drukke werkweken nodig heb. Even bijtanken, zeker nu er in korte tijd veel nieuwe cliënten bij zijn gekomen en mijn agenda voller is dan normaal.

 

Doe ik dan helemaal niks in de vakantie? Nou...dacht het niet! Behalve leuke doe-dingen met mijn gezin, een jarige zoon, familie en vrienden bezoeken en lekker lummelen, ligt er ook werk waar over nagedacht moet worden, er ligt schrijfwerk voor een trainingsdag bij de School voor Organizing (op 9 juni geef ik daar de module "Praktische begeleiding bij hoardingproblematiek") en gek genoeg moet er ook in het huis van een professional organizer wel eens een keer extra opgeruimd worden.

 

In de gewone weken blijft het hier prima op orde en leefbaar (vooral omdat er ook elke week een werkster komt waardoor we sowieso de boel goed bijhouden), maar het is wel eens lekker om een of twee dagen echt grondig een paar plekken aan te pakken. De voorzolder bijvoorbeeld, of de berging of de schuur. En mijn eigen kantoor niet te vergeten! De boekenkast puilt weer uit, en ik ga rigoreus opschonen. Boeken die ik niet meer wil, niet meer van plan ben (opnieuw) te lezen en andere spullen gaan eruit. En hoewel ik zoiets bij klanten "werk" noem, vind ik thuis opruimen soms bijna een hobby. Ik heb het ook nodig om rust in mijn hoofd te bereiken. Hoe dan ook: van een opgeruimd huis word ik blij, of het nu bij mijn klanten is, of gewoon thuis. Alleen...zou ik mezelf dan ook eens een factuur moeten sturen?

 

You have no rights to post comments