header 2018 def
doneer
 
 

Een jaar of vijf geleden was ik op zoek naar een nieuwe werktas. Geen tas waarmee ik naar mijn klanten ga en waar mijn organizingspullen in zitten, (want dat zijn van die lompe bouwvakkers-gereedsschapstassen) maar een nette "vergadertas". Per ongeluk (natuurlijk!) liep ik hier in Eindhoven op een ochtend een tassenwinkel binnen en ging meteen voor de bijl. Een schitterende rode leren tas, met vakken en ritsen en los-te-koppelen tasjes en een rits rondom waarmee ik de tas groter of kleiner kon maken. Een organizers natte droom. Ik werd er ontzettend hebberig van, maar zakte bijna door mijn hoeven toen ik het prijskaartje zag. Zoveel geld had ik nog nooit aan een tas uitgegeven. Ik stond bijna te stampvoeten: waarom heb ik toch zo'n onhandig dure smaak als het om tassen gaat?

 

Ik heb staan twijfelen, belde met een vriendin (Heb je het geld ervoor? Word je er blij van? Dan DOEN!). Maar goed, zij heeft een tassentic en leefde dus intens mee. Ik heb zelfs mijn man gebeld (ben jij nou een vrouw met een eigen bedrijf en een eigen bankrekening? Zoiets beslis je maar zelf!). Ik wilde hem wel, en toen weer niet, en liet hem aan het einde van het liedje apart zetten. Als ik voor 5 uur niet zou bellen of terugkomen, mochten ze hem terug zetten in de winkel. Ik fietste naar huis, en had buikpijn bij het idee dat iemand anders "mijn" tas zou kopen. Ik had mijn jas nog aan toen ik eenmaal thuis de winkel belde om te zeggen dat ik er weer aan kwam. Nooit spijt van gehad, de tas wordt intensief gebruikt, het leer wordt zelfs mooier met de jaren en ik krijg er altijd aardige opmerkingen over.

 

Afgelopen week: zelfde liedje. Op zoek naar een handige reistas als handbagage. Ik heb wel een handbagagekoffertje, maar dat is niet bij alle reizen handig. Een slappe sporttas kan niet gezien de spullen die mee moeten, dus ik had weer een goed excuus/smoes om op de tassenafdeling van een groot warenhuis rond te snuffelen. Ach, die rode zou kunnen. Die blauwe ook. Oh, een zwarte met een extra handvat...en toen.....

 

Daar stond "de" tas. Het leek wel een déjà-vu, zo had ik al eens eerder gestaan in een andere winkel. Een práchtige tas, fijn materiaal, handige vakken, stoer uiterlijk in zandkleur, slimme schouderriem, ik kon er natúúrlijk geen fout aan ontdekken. Tot ik het prijskaartje omdraaide. Barst, was ik er wéér ingetrapt. En alles wat je daarna ziet, valt uiteraard tegen. Of die tas kwalitatief nu echt zoveel beter is dan de veel goedkopere, meer-standaard-tassen van de concurrenten? Daar durf ik geen eed op te doen. Mooier is ie wel. Of ik nu, na vijf jaar verstandiger ben dan toen? Ik weet het niet. Ik heb de tas (nog) niet gekocht. Hij spookt wel in mijn hoofd rond. Probeer het goed te praten met "sparen" en "cadeaubonnen" en "ik ben ook nog jarig deze zomer" en "als ik nou eens een aantal dingen verkoop op marktplaats". Puur schuldgevoel dus. Hoe het af gaat lopen? Stay tuned, vóór september hak ik een knoop door!

 

Update: ik heb nog een paar keer "een bezoek gebracht" aan DE tas. Bleef twijfelen. Tot ik afgelopen vrijdagavond in een naburig rek een ándere tas van een bekend merk ontdekte. Deze tas had tot dan toe in de etalage gestaan waar ik hem niet had gezien. Okee, hij is wat minder opvallend en stoer van uiterlijk (lees: beetje saai zwart), maar véél beter ingedeeld met meer mogelijkheden, beter lopende ritsen, een slotje en (niet onbelangrijk) een slordig stapeltje papiergeld goedkoper. Wat zag ik in hemelsnaam in die eerste tas? Om kort te zijn: om deze nieuwe zwarte tas heb ik maar 2 dagen heen gedraaid, hij staat nu naast me! He-le-maal blij!

Reacties   

#1 Willeke d l Chambre 14-05-2015 10:27
DOEN!
Een mooie leren kwalitatieve tas is het altijd waard.
Iedere keer dat je 'm pakt moet je er mateloos van genieten.
Wel is mij opgevallen dat de tassen kwalitatief de laatste jaren minder zijn geworden. De prijs niet trouwens. Verschillende top Italiaanse merken zijn helaas over de kop gegaan en de andere 'mooie' merken bezuinigen m.i. op de kwaliteit van het leer.
Maar toch....heb je het 'Bingo' gevoel bij de tas? Neem 'm!

You have no rights to post comments