header 2018 def
doneer
 
 

Je moet wel van een andere planeet komen als je nog niet had gehoord dat het deze week on-Nederlands warm gaat worden. Misschien verbeeld ik het me, maar "vroeger" hadden we toch ook wel heel warme zomers? Werd er toen ook zo'n drukte om gemaakt? Ik kan het me in elk geval niet zo herinneren.

Nou ben ik niet iemand die heel erg geniet van dat héél warme weer. Waarom denk je dat ik zo graag in Engeland en omstreken op vakantie ga? Zo rond 20-22 graden ben ik op mijn best: lekker de deuren en ramen open, zonder jas, maar genoeg energie om dingen te doen. Boven de 25 zakt dat als een pudding in elkaar en boven de 30 graden kun je beter uit mijn buurt blijven. Ik word er moe en mopperig van. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik dan nog steeds teveel probeer te doen, in plaats van me aan te passen aan de temperatuur. Zoals een trainer jaren geleden al eens tegen me zei: "Jij maakt jezelf ook wel graag wijs dat je niet tegen de warmte kunt hè?" Au!

 

Deze week pas ik me wél aan. Ik doe een paar lastige klussen zo vroeg mogelijk in de ochtend. Als het warmer wordt, installeer ik me met een grote fles koud water, een smoothie of gesneden fris fruit in een stoel met een studieboek of doe ik dingetjes die gewoon zo min mogelijk energie kosten. Klantafspraken zeg ik deels af, ook omdat het voor mijn oudere klanten gewoon niet gezond is om met deze temperatuur in een volgebouwd huis aan de slag te gaan. Voor mezelf ook niet goed, omdat ik soms met handschoenen en gezichtsmasker moet werken, en dat is rond de 30 graden ondoenlijk.

 

Vandaag dus de administratie, zodat de boekhouder volgende week aan de slag kan. een blog, wat planmatige dingetjes voor de workshopmiddag in september en een paar lezingen, en verder misschien vanmiddag nog een teleclass van ICD. Of niet. Het opblaasbad in de tuin ziet er tenslotte ook best aantrekkelijk uit bij 30 graden ;-)

You have no rights to post comments