header 2018 def
doneer
 
 

De tijd vliegt voorbij. Het is 9 december, over een paar weken is het kerst en oud-en-nieuw en dan starten we met alweer een nieuw jaar. Tussen de afspraken van deze laatste weken door ben ik al aan het plannen voor 2016. Vergaderingen, intervisie, trainingen, afspraken met cliënten, tijd om aan een boek te schrijven, congressen....de mallemolen draait alsmaar door en eerlijk gezegd merk ik dat ik een beetje moe ben van het ronddraaien en de kletterende tsjing-boem-muziek. Tijd voor verstilling dus.

 

Het is een pittig jaar geweest. Qua werk zijn er heel veel erg leuke dingen gebeurd. Ik heb mogen werken met bijzondere, gemotiveerde mensen, door het hele land training mogen geven over hoarding, lezingen bij gezellige verenigingen, een feestelijke workshopsmiddag georganiseerd, daarna naar Amerika voor een congres, direct daarna een zeer drukke D'ruitdaging gedraaid in oktober, gevolgd door de eerste D'ruitbreiding...het hield maar niet op.

 

Er was natuurlijk ook een zware en verdrietige periode aan het begin van de zomer toen mijn 88-jarige moeder plotseling flink ziek werd en na een week overleed. Ik heb een bijzondere en geweldige familie en we hebben die tijd zeer eensgezind en warm met elkaar doorgebracht, zorgend, troostend, huilend maar ook lachend. Wij redden ons wel, met elkaar. Maar het is wel een afsluiting van een periode, van een generatie, en daar heb ik mijn evenwicht nog niet helemaal in gevonden. Ook dat heeft aandacht nodig, de komende tijd.

 

Ik werk dus nog een kleine 2 weken en dan trek ik de deur van mijn kantoor dicht tot 4 januari. Het is nodig om bij te tanken, om tijd met familie of alleen door te brengen. Ik ben van plan om veel naar buiten te gaan, de natuur in of om me met een boek op te krullen op de bank, een spinnende kat onder handbereik.

 

En ja, er worden ook plannen gemaakt voor komend jaar. Privéplannen, maar zeker ook op werkgebied. Waar wil ik tijd in steken? Waar kan of moet ik me nog in ontwikkelen? Hoe is de balans met mijn privé leven, mijn gezin, mijn gezondheid? Hoeveel uren wil/kan ik werken in een week? Wat zijn alarm-signalen dat ik mezelf voorbij loop? Duidelijk is dat mijn agenda wat meer vrije uren gaat zien dan dit afgelopen (zéér drukke) jaar. Maar dat ik prachtige plannen héb, ook voor jou...wees daar maar zeker van!

schotland

You have no rights to post comments