header 2018 def
doneer
 
 

Het is bijna 2016. Terugkijken heb ik de afgelopen weken al gedaan, op een zakelijk zeer succesvol jaar met veel leuke opdrachtgevers, ontmoetingen en ontwikkelingen. Een jaar ook waarin mijn agenda af en toe ongemakkelijk vol zat met afspraken. Het was geregeld puzzelen om niet alleen mijn cliënten goed van dienst te zijn, maar ook mezelf niet compleet voorbij te lopen. Het is als ondernemer verleidelijk om je hele agenda vol te plempen met afspraken (kijk es hoe goed ik het doe!?), maar ik merkte dat ik er vooral heel onrustig van werd, en ook heel erg moe.

 

Vooruitkijkend naar 2016 heb ik dus maar één groot voornemen. Beter zorgen. Voor mijn cliënten, door genoeg tijd en aandacht voor ze te hebben. Maar ook voor mezelf, zodat ik uitgerust en fit aan elke afspraak kan beginnen. Meer tijd ook voor mensen en activiteiten die helemaal niets met werk te maken hebben. Het verlies van mijn moeder eerder dit jaar (onthutsend dat je daar zo'n klap voor nodig hebt) deed me opnieuw beseffen dat de dierbare mensen in mijn leven er niet altijd vanzelfsprekend zullen zijn. Gezin, familie en vriendinnen: ik wil tijd met ze doorbrengen, leuke dingen doen, urenlang kletsen of samen op stap. Werk was een tijdje té belangrijk en dat verstoort de balans.

 

Dat betekent dat ik voor komend jaar drie gebieden met in totaal een achttal speerpunten voor Yourganize heb vastgelegd waar ik volmondig "ja" tegen zeg. Met die punten ben ik zakelijk goed bezig (cliënten en uitbreiding trainingsprogramma), qua persoonlijke ontwikkeling (studie en vrijwilligerswerk voor NBPO, ICD en landelijke werkgroep hoarding) en innovatief (D'ruitdaging en D'ruitbreiding én het boekje dat ik al jaren daarvoor wil schrijven). Door die duidelijke prioriteiten vallen er vanzelf allerlei randactiviteiten af, die heel veel tijd kosten en in diverse opzichten te weinig opleveren.

 

Maar natuurlijk blijf ik wel bloggen en actief op Facebook. Want contact met mijn achterban is de beste graadmeter of ik goed bezig ben.

 

En jij: heb jij goede voornemens?

Voor nu: een fijne en veilige jaarwisseling en een sprankelend begin van 2016 gewenst!

Reacties   

#1 Marianne Wijten 30-12-2015 09:37
Laat dat boek maar komen: schrijven kun je en wel met de nodige humor.
Heel fijne vrije tijd met je gezin en een goed georganiseerd, gelukkig en gezond 2016

You have no rights to post comments