header 2018 def
doneer
 
 

De telefoon gaat. Een mevrouw van een zorginstantie met een onverstaanbare naam ergens in de Randstad, vraagt of ik kan helpen bij "een hoarder".

- Ja natuurlijk, wat is het probleem?

Nou, de klant moet zorgen dat de woning leefbaar en schoner wordt en zoekt dus een schoonmaker die voor niets wil werken omdat er niet veel geld is.

- Nou mevrouw, ik ben professional organizer, en absoluut geen schoonmaker, en ik werk ook niet voor niets.

Wat doet een professional organizer dan?

- (hele uitleg van mijn kant)

Dus u maakt niet schoon?

- Nee mevrouw, daarvoor moet u bij een schoonmaakbedrijf zijn, maar dat is in dit geval misschien niet de beste eerste stap omdat......(hele uitleg)

Kent u dan iemand die voor niets wil komen schoonmaken?

- Nou nee, als je werk gedaan wilt hebben, zul je daar in de meeste gevallen toch echt voor moeten betalen, tenzij je met vrijwilligers werkt. Maar die moeten dan wel weten waar ze aan beginnen en hoe ze zouden moeten werken met zo'n situatie.

 

Ja serieus: inzet vragen bij een van de lastigste situaties op het gebied van professional organizing, aannemen dat organizers óók komen poetsen en dan niet willen betalen. Ik geloof mijn oren niet.

Reacties   

#1 Monique Lutz 21-02-2016 14:13
Je méént het niet?!! Ik heb wel vaker mensen die niet duidelijk hebben wat een professional organizer precies kan betekenen voor iemand en wat dat waard is, maar dit is wel heel erg. Zeker in het geval van een hoarder, wat toch echt behoorlijk veel kennis van en ervaring met dergelijke problematiek vereist, dat hoef ik jou niet te vertellen!

Onbegrijpelijk dat iemand dat kan verwarren met een schoonmaakbedri jf en onbegrijpelijk dat er geen geld voor is. Ik heb ook bijstandmoeders begeleid die echt iets wilden doen aan hun probleem en mijn begeleiding elke cent (die ze toch al 3x moesten omdraaien) waard vonden en zielsgelukkig waren met het resultaat: een leefbaar huis waar ze tot rust konden komen, zich thuis konden voelen en een trots gevoel omdat ze de moed hadden hulp te vragen en zelf hele mooie stappen gezet hebben om dat te bereiken!

You have no rights to post comments