header 2018 def
doneer
 
 

Als professional organizer help ik mijn cliënten om keuzes te maken. Vaak over dingen of activiteiten, over gewenst gedrag of over de uitgave van geld of het invullen van tijd. Dat is voor hen niet altijd gemakkelijk. En ondanks dat ik een "prof" ben, is het in mijn eigen leven en werk ook niet altijd zo eenvoudig.

 

Deze maand bestaat mijn bedrijf elf jaar. Van een kleine ZZP-er met mijn állereerste klant, groeide ik in die jaren door naar een ervaren organizer met een berg ervaring en veel vakkennis. Mijn activiteiten veranderden van het op de knieën over volle zolders kruipen en het afvoeren van kubieke meters overbodige spullen of regelrechte troep naar begeleiding en coaching van cliënten en het lesgeven aan groepen collega's of andere professionals. Sommige activiteiten waren zakelijk succesvol, anderen waren een goede leerschool of hebben een tijdlang geholpen om naamsbekendheid te creëren of goodwill te kweken.

 

Al vanaf het prille begin was daar voor mij het Yourganize Yournaal een onderdeel van. Ik deelde nieuwtjes en activiteiten in die nieuwsbrief, schreef informatieve artikelen en deelde talloze tips. Maar inmiddels zijn daar andere kanalen beter geschikt voor geworden én zijn mijn bedrijfsactiviteiten veranderd. Ik heb me gespecialseerd in een bepaalde doelgroep met complexe casuïstiek of professionals in die richting, en die hebben écht geen tijd of zin om mijn luchtige schrijfsels te lezen. En de vrolijke activiteiten die ik wel ontplooi voor heel veel van mijn lezers en volgers, zoals D'ruitdaging, D'ruitbreiding en deze maand de Opruimbingo, publiceer ik voornamelijk via Facebook of de speciale mailinglijst. Daar zit voor mijn bedrijf meer groei en ontwikkeling in en het sluit beter aan bij die doelgroep.

 

Ik ontdekte tot mijn schrik dat mijn laatste Yournaal al máánden geleden verstuurd is. Ik kreeg zelfs een mail van een nieuwe abonnee die zich zorgen maakte dat ze nog niets had gehoord. Het is waar: ik voeg nauwelijks meer iets toe aan dat deel van deze website. En toen ik vanmorgen bij een communicatiedeskundige zat, om nieuwe ideeën vorm te geven, werd me gevraagd wat ik los zou kunnen of willen laten van mijn huidige activiteiten. En ik floepte er spontaan "de nieuwsbrief" uit. Dat was natuurlijk niet helemaal spontaan, ik denk hier al maanden over na. En ik denk serieus dat de nieuwsbrief in huidige vorm niets meer toevoegt aan Yourganize.

 

Opruimen is hot en staat volop in de belangstelling. Er zijn tientallen nieuwsbrieven en websites en pagina's vol tips. Het is dus niet zo dat je als lezer ineens "zonder" zit als het Yournaal niet meer verschijnt. Bovendien: er blijft genoeg activiteit op de website en de Yourganize Facebook pagina waar je gewoon altijd bij kunt. Maar een aparte nieuwsbrief, waar je via een mailinglijst van op de hooge blijft, is voor mij niet meer van deze tijd en niet meer relevant. Spijtig misschien, maar ook ik moet keuzes maken en mijn organizing-werk gaat een andere kant op. Hoe ik het in de toekomst precies ga invullen (want ik héb me toch een berg nieuwe ideeën gekregen vanmorgen, dank Lonneke Zintel!!!), weet ik nu nog niet. Wel dat het Yournaal in huidige vorm verdwijnt.

 

Als je je ooit hebt ingeschreven: je krijgt binnenkort nog éénmaal een bericht van me, waarin ik uitleg hoe je wel op de hoogte kunt blijven van mijn activiteiten en wat ik met jouw gegevens ga doen (wees gerust: niet veel!). Ik wil je nu vast bedanken voor al je belangstelling, je ideeën, je vragen en opmerkingen en je aardige woorden. En ik hoop je vooral terug te blijven zien, op de Facebook-pagina, bij D'ruitdaging of via reacties op mijn blog of artikelen.  Dank, lieve lezers!

Reacties   

#2 Shirley 04-05-2016 17:52
Ook dat ruimt op, qua tijd, fijn dat je maar een heel klein zetje nodig had om deze knoop door te hakken. Bedankt voor al die jaren dat je met tips en leuke verhalen mijn postvak heb gevuld!
#1 Marianne Wijten 04-05-2016 15:08
Dank, lieve Hilde voor alle jaren dat jouw sprankelende schrijfsels in de vorm van het yournaal mijn kant uitkwamen.
Heel veel succes verder met jouw onderneming.

You have no rights to post comments