header 2018 def
doneer
 
 

Onze jongste gaat na de zomer naar de middelbare school. Haar kamer gaat veranderen, van vooral speelplek naar straks huiswerk-, lees- en hopelijk veel  "met vriendinnen-giechel"-plek. Haar oude knutseltafel gaat vervangen worden door een heus bureau, een open kast met bakken speelgoed waar niet echt meer naar omgekeken wordt, gaat plaats maken voor een uitbreiding van haar huidige boekenkast. Spullen verhuizen van de ene kant naar de andere, of van haar kast naar een goed doel of zelfs de oud-papier bak. We zijn alvast een beetje ruimte aan het maken, in deze extra week vakantie die ze nu heeft.

 

We komen massa's oude tekeningen en schriften tegen, dagboeken waarvan het sleuteltje kwijt is, posters en vlaggen van Harry Potter of De Grijze Jager. Ze kiest weloverwogen, kan tamelijk gemakkelijk laten gaan wat voor haar geen doel of betekenis meer heeft. Later deze zomer komen dan de nieuwe schoolboeken, schriften, kaftpapier en andere benodigdheden. We zullen duidelijk indelen waar wat thuis hoort, zodat ze hopelijk met alle nieuwe dingen die ze gaat mee maken, geen tijd en energie kwijt is met zoeken naar spullen.

 

Eigenlijk heel aanstekelijk, dat plaats maken voor nieuwe dingen en gebeurtenissen. Ik kijk eens rond op mijn eigen kamer/kantoor/hobbyruimte en besluit binnenkort zelf ook nog een keer grote opruiming te houden, want ik zie dat ik zelf af en toe wél uit gemakzucht dingen laat liggen. Jammer dat het het vandaag zo'n benauwde dag is ;-)

You have no rights to post comments